Головна Новини Суспільство події Церковне свято 20 липня: що можна і не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 20 липня: що можна і не можна робити

Яке православне свято 20 липня відзначають християни, а також у які прикмети вірити сьогодні – дізнайтесь у матеріалі

20 липня 2022, 07:35 comments1109
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", православна церква 20 липня відзначає день пам'яті преподобного Фоми, преподобного Акакія. Хома Малеїн був воєначальником, але в ім'я віри залишив службу і прийняв чернечий постриг. Святителі благословили його на життя в пустелі і Хома, отримавши одкровення через пророка Іллю, прийняв пустельницький образ буття. Наодинці він боровся з невидимими ворогами так само, як колись з видимими. Від Бога він отримав дар зцілення, тому до нього почали приходити люди і просити допомоги.

Церковне свято 20 липня: що можна і не можна робити

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Який же був послушником у монастирі, відзначався благочестивим настроєм та смиренністю. Старець мав грубий характер, постійно бив послушника і морив його голодом. Який терпів усі знущання і, не зраджуючи віри, дякував Господу. Незважаючи на стійкість духу, незабаром Акак помер від такого існування.

Через п'ять днів після смерті ченця старець розповів іншому святому про це. Той не повірив, вони вдвох пішли до могили і тоді старець голосно запитав: "Який, чи правда ти помер?" З могили пролунала негативна відповідь, що супроводжувалась фразою про те, що той, хто прийняв послух, померти не може. Ця подія так вразила мучителя-старця, що той упав перед гробницею навколішки, почав вибачатися у послушника, а потім став закритим і смиренним, змінивши свій характер повністю.

Це оповідання навів у "Лествиці" преподобний Іван Ліствичник як приклад терпіння, послуху та нагороди за них.

Саме з 20 липня у наших предків пов'язано багато прикмет. Раніше люди говорили, що якщо 20 липня дощовий день – чекай на неврожай. Також у цей день говорили, що не до добра не можна купатися у річці чи озері – водяний утопить. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода буде непогожою, то й досі буде спекотно. Також цей день був вдалим для того, щоб можна заготовляти віники для лазні — зроблені з дуба, вважалося, що вони матимуть цілющі властивості.

Що можна робити 20 липня

У цей день можна доглядати за собою, а особливо зістригати волосся. Вважається, що, позбавляючись зайвої шевелюри, людина знімає з себе проблеми та хвороби. Також рекомендується робити покупки та проводити час зі своїми родичами.

Що сьогодні не можна робити

Строго забороняється робити пропозицію руки і серця, свататися чи призначати побачення, якщо порушити заборону, пара незабаром посвариться. Не можна обманювати та заздрити – негативні емоції повернуться вам триразово. Дівчата не повинні фізично важко працювати і прати, інакше спричинять злидні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яке церковне свято було 19 липня: що можна і не можна було робити цього дня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Валерій Залужний розповів про ситуацію на фронті, пояснивши, чому наразі все під контролем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини