Головна Новини Суспільство події Церковне свято 17 липня: що можна і не можна робити цього дня
commentss НОВИНИ Всі новини

Церковне свято 17 липня: що можна і не можна робити цього дня

Що можна робити 17 липня, а які дії церква суворо забороняє – дізнайтесь у матеріалі

17 липня 2022, 07:34 comments1969
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", за переказами, 7 років святий Андрій був німим, але потім після причастя Святих Христових Таїн він знайшов дар мови і почав говорити. Це диво спонукало його присвятити життя Богослов'ю і вивчати Писання. У 14 років він вирушив до Єрусалиму і там прийняв постриг в обителі преподобного Сави Освяченого. Андрій був лагідний, благочестивий і постійно молився, так що люди дивувалися його чесноті та розуму. За все своє життя він написав чимало богослужбових піснеспівів. Він став засновником нової літургійної форми – канону. Святитель Андрій Критський прославив багатьма похвалами Пречисту Діву Марію. Йому також належать: канон на Різдво Христове, трипісці на вечері тижня Ваій і на перші чотири дні Страсної седмиці, стихири на Стрітення Господнє та багато інших піснеспівів. На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 17 липня — "Андріїв день" або "Андрія Наливи".

Церковне свято 17 липня: що можна і не можна робити цього дня

Церковне свято. Фото: із відкритих джерел

Православна церква сьогодні 17 липня вшановує пам'ять преподобної Марфи, матері Симеона Дивногорца. Марфа з юних років хотіла стати монахинею, але батьки переконали її вийти заміж. Чоловік її незабаром помер, а вона присвятила своє життя синові. Марфа була для сина прикладом благочестивої християнки – регулярно відвідувала храми, причащалася та молилася. Особливо часто вона зверталася до Іоанна Предтечі – Хрестителя Господнього.

Допомагала жебракам, одягала їх, годувала, померлих ховала, а тим, хто збирався пізнати Таїнство Причастя, особисто готувала одяг. Не поганословила, не лаялася, не казала даремно. Для всіх вона була образною цнотливою християнкою. Померла Марфа тихо і мирно, за рік до смерті Ангели уві сні дали їй пророцтво про точну дату смерті. Поховали жінку на Дивній горі, на місці подвигу її сина.

Що можна робити 17 липня

Народні прикмети свідчать, що якщо сьогодні помолитись трьом Андріям, то згодом ви зможете знайти річ, яку давно втратили. Якщо незаміжня жінка цього дня вийде на вулицю і зустріне першу жінку, то на неї чекає цього року нове кохання.

Що не можна сьогодні робити

Наші пращури вірили, що в цю дату краще не дивитися на небо, інакше, якщо ви побачите падаючу зірку, то це означатиме, що хтось у сім'ї захворіє. Існує повір'я, що 17 липня – небезпечний день, тому не можна починати нічого нового, також краще не брати і не давати гроші у борг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яке церковне свято було 16 липня : що можна і не можна робити цього дня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці назвали два міста Донбасу, які росіянам ніяк не вдається захопити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини