Головна Новини Суспільство події БРІКС розширюється: яка країна ще захотіла опинитися в одному блоці з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

БРІКС розширюється: яка країна ще захотіла опинитися в одному блоці з Путіним

Група почала розширюватися з початку цього року

18 червня 2024, 13:18 comments1945
Поділіться публікацією:

Малайзія готується приєднатися до групи країн із перехідною економікою БРІКС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр Анвар Ібрагім, пише Reuters.

БРІКС розширюється: яка країна ще захотіла опинитися в одному блоці з Путіним

БРІКС. Фото: з відкритих джерел

"Ми прийняли рішення, незабаром почнемо формальні процедури... Ми просто чекаємо на остаточні результати від уряду Південної Африки", – сказав Анвар, проте не розповів більше подробиць.

Коментарі Анвара з'явилися напередодні триденного візиту прем'єр-міністра Китаю Лі Цяна цього тижня у рамках святкування 50-річчя встановлення дипломатичних відносин між Малайзією та Китаєм. Очікується, що країни підпишуть кілька угод, включаючи продовження п'ятирічної угоди про торговельно-економічне співробітництво.

Зазначається, що до групи країн БРІКС спочатку входили Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африка, звідки й пішла її абревіатура. Минулого року група почала розширювати своє членство, оскільки прагне кинути виклик світовому порядку, в якому домінують західні економіки: до неї приєдналися Саудівська Аравія, Іран, Ефіопія, Єгипет та ОАЕ, а також понад 40 країн висловили зацікавленість.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ розкрили підлість країн БРІКС стосовно України: що стало шоком на саміті світу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – п'ять нових країн (Саудівська Аравія, Іран, Ефіопія, Єгипет та ОАЕ) офіційно з 1 січня стали повноцінними членами міждержавного об'єднання під назвою БРІКС. Вони приєдналися до Бразилії, Росії, Індії, КНР та Південної Африки. Відповідне рішення було ухвалено на літньому саміті БРІКС. Щоправда, тоді долучитися до цього об'єднання збиралася ще й Аргентина. Але після зміни влади, що сталася восени, новий президент Хав'єр Мілей відмовився від ідеї попередників зробити Аргентину частиною БРІКС. Про що говорить розширення цієї організації? До чого може спричинити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини