Головна Новини Суспільство події Блокада кордону з Польщею: чи є проблеми з проїздом автобусів та приватних авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокада кордону з Польщею: чи є проблеми з проїздом автобусів та приватних авто

Рух автобусів та автомобілів через кордон відбувається як на виїзд із Польщі, так і на в'їзд

21 листопада 2023, 13:40 comments1706
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", на сьогоднішній день на заблокованих через протести польських перевізників пунктах пропуску на кордоні в чергах стоять приблизно 3 тисячі вантажних автомобілів. В інтерв'ю "РБК-Україна" голова Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів, як вплинула ця ситуація на рух через кордон пасажирського транспорту та яка, загалом, ситуація з пасажиропотоком на кордоні.

Блокада кордону з Польщею: чи є проблеми з проїздом автобусів та приватних авто

Кордон України та Польщі. Фото: з відкритих джерел

Так, Андрій Демченко нагадав, що учасники акції протесту в Польщі ще до її початку зазначали, що не блокуватимуть рух для автобусів та легкового транспорту – їхні дії націлені виключно на вантажні перевезення.

"З 6 листопада, коли це почалося, наголошується, що інтенсивність руху автобусів та автомобілів відбувається як на виїзд із Польщі, так і на в'їзд. Черги з боку України не зросли", — зазначив Демченко.

Розповідаючи про загальну ситуацію з пасажиропотоком на кордоні, Демченко розповів, що зараз у середньому за добу кордон перетинають 75 тисяч осіб у обох напрямках – на виїзд із України та на в'їзд, із них 85% становлять громадяни України.

"У вихідні середньодобове перетин іноді може досягати і 90 тисяч, але ці показники значно менші, ніж у літній період. З тих пір ми відзначаємо поступове зниження пасажиропотоку, який влітку тримався в будні на рівні 90 тисяч осіб, у вихідні міг досягати і 120 тисяч ", — зазначив голова ДПСУ.

Зазначимо, у "Bloomberg" вийшов матеріал про те, що група польських фермерів зголосилася приєднатися до протестної акції з блокади українсько-польського кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що стоїть за блокадою українського кордону: хтось від цього у виграші.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини