Головна Новини Суспільство події Більше не друг: у Кремлі пояснили, чому Путін та Макрон перестали зідзвонюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше не друг: у Кремлі пояснили, чому Путін та Макрон перестали зідзвонюватися

У Москві більше не розглядають Францію як дружню країну

6 серпня 2022, 08:47 comments1561
Поділіться публікацією:

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон вважає одним із тих європейських лідерів, які начебто й засуджують війну РФ проти України, але не проти поговорити з російським диктатором Путіним по телефону. Час від часу про такі телефонні розмови навіть після 24 лютого повідомляли як у Парижі, так і в Москві. Тепер про них давно не чути. Чому так – пояснив речник президента РФ Пєсков. Він порадив не чекати найближчим часом на такі розмови двох лідерів. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Комерсант".

Більше не друг: у Кремлі пояснили, чому Путін та Макрон перестали зідзвонюватися

Макрон та Путін. Фото: із відкритих джерел

Дмитро Пєсков назвав Францію недружньою країною. Причина, чому Париж перестав бути партнером Москви криється у тих діях, які Франція висловлює у зв'язку з російською агресією проти України. А щодо відсутності діалогу між Путіним і Макроном, то обидва лідери розуміють, що це зараз просто не потрібно, бо немає жодного сенсу в таких переговорах. Якщо ж виникне необхідність такого діалогу, то президента зателефонують за першої ж нагоди.

Варто зазначити, що президентові Франції діставалася серйозна порція критики за його прагнення поговорити з Путіним під час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Сам Макрон пояснював такі дзвінки важливістю підтримувати діалог, щоб мирно вирішити проблему. Щоправда, після візиту в Україну Макрон визнав, що його телефонні дзвінки до Москви не принесли бажаного результату.

Читайте також на порталі "Коментарі" — настав час Заходу та Росії сідати за стіл переговорів: про що нова заява Віктора Орбана про війну – чи справді Росія дозріла до миру.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чіткий сигнал від Столтенберга Києву та Москві: на що тепер можемо розраховувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини