Головна Новини Суспільство події Білл Гейтс передрік світові нову пандемію в найближчі 20 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Білл Гейтс передрік світові нову пандемію в найближчі 20 років

Американський підприємець Білл Гейтс упевнений, що в найближчі 20 років на світ чекає ще одна пандемія

29 травня 2022, 22:30
Поділіться публікацією:

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що людству у найближчі 20 років загрожує нова пандемія. Шанси на це підприємець оцінює як 50/50. Про це повідомляє видання El Diario.

Білл Гейтс передрік світові нову пандемію в найближчі 20 років

Білл Гейтс передрік світові нову пандемію / Фото: REUTERS

Білл Гейтс підрахував, що існують різні передумови виникнення смертоносного вірусу, зокрема він може з'явитися як наслідок зміни клімату. Світ може зіткнутися з новим, більш серйозним різновидом грипу або може з'явитися новий штам коронавірусної інфекції.

Також мільярдер не виключає можливості того, що нова інфекція з'явиться в одній з біолабораторій, а терористи поширять її в різні точки планети. Білл Гейтс назвав таке своє припущення "дуже страшним сценарієм".

Нагадаємо, що ледве світ встиг оговтатися від коронавірусної інфекції, як з'явився спалах нового захворювання — мавпяча віспа. У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, як вона передається і чи зафіксовано у нашій країні перші випадки цієї недуги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вірус BA.2 – підваріант штаму коронавірусу Omicron – не просто поширюється швидше, ніж його далекий родич, він також може спричинити серйозніші захворювання. Нові лабораторні експерименти з Японії показують, що BA.2 може мати властивості, що роблять його так само здатним викликати серйозні захворювання, як і старі варіанти Covid-19, включаючи Delta.

Читай також, за словами головного наукового співробітника Всесвітньої організації охорони здоров'я Суми Свамінатан, коронавірусна пандемія далека від закінчення. Такий прогноз пов'язаний з імовірною появою нових мутацій COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини