Головна Новини Суспільство медицина Чи зафіксована в Україні мавпяча віспа: у МОЗ дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зафіксована в Україні мавпяча віспа: у МОЗ дали відповідь

Міністерство охорони здоров'я України відповіло на найпоширеніші питання про вірус мавпячої віспи

22 травня 2022, 17:45 comments1035
Поділіться публікацією:

Тільки-но світ встиг оговтатися від коронавірусу, як з'явився спалах нового захворювання — мавпяча віспа. У МОЗ України розповіли, як вона передається і чи зафіксовані в нашій країні перші випадки цієї недуги.

Чи зафіксована в Україні мавпяча віспа: у МОЗ дали відповідь

Мавпяча віспа / Фото: Shutterstock

Відомо, щотижня у щонайменше 12 країнах світу фіксуються нові випадки захворювання мавпячої віспи. Але у МОЗ просять українців не панікувати, бо в нашій державі спалаху нового захворювання не зафіксовано.

Проте необхідно знати, як недуг передається і які існують способи захисту. Насамперед варто наголосити, що захворювання не нове, у минулому столітті мавпяча віспа була зареєстрована переважно в Африці.

Інфікування людини відбувається в результаті прямого контакту з кров'ю, біологічними рідинами, ураженою шкірою або слизовою оболонкою інфікованих осіб або тварин. А ще можливим фактором зараження є вживання м'яса інфікованої тварини, яке не було термічно оброблено належним чином.

Серед головних симптомів захворювання виділяють висип, який викликає сильне свербіння, а потім появу пухирів, а також лихоманка, головний біль, загальна млявість. Інфекція зазвичай проходить сама по собі й триває два-три тижні.

Наголошується, що спеціальної вакцини від мавпячої віспи немає, але гарний захист забезпечує звичайне щеплення від віспи, бо віруси дуже схожі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що хворих на віспу мавп виявили вже в США, Канаді, Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Швеції та Австралії. Скільки триває інкубаційний період та наскільки велика ймовірність великого спалаху захворювання?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини