Головна Новини Суспільство події Байден після переговорів знову назвав Сі Цзіньпіна диктатором
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден після переговорів знову назвав Сі Цзіньпіна диктатором

Президент США заявив, що Сі є диктатором, тому що він керує комуністичною країною

16 листопада 2023, 07:05 comments1140
Поділіться публікацією:

Не минуло й кілька годин після переговорів президента США Джо Байдена з главою КНР Сі Цзіньпіном, як американський президент знову назвав свого китайського колегу диктатором. Як передає портал "Коментарі", про це пише CNN.

Байден після переговорів знову назвав Сі Цзіньпіна диктатором

Байден та Сі Цзіньпін. Фото: із відкритих джерел

Варто зазначити, що сам Байден не планував говорити про те, що Сі Цзіньпін – диктатор, але журналісти нагадали його червневий вислів про главу КНР, що тоді викликало резонанс у ЗМІ, а також гнівну реакцію з боку офіційного Пекіна. Представники мас-медіа поцікавилися у Байдена — чи він і далі описуватиме Сі Цзіньпіна, як диктатора. На це президент США відповів, що Сі справді диктатор, але лише у тому сенсі, що він керує комуністичною країною. Китайський уряд повністю відрізняється від американського.

Зазначимо, Байден та Сі Цзіньпін провели переговори в США. Зокрема, за підсумками переговорів глава КНР заявив, що "конфлікт Китаю і США спричинив би нестерпні наслідки, а світ досить великий для процвітання обох країн".                                           

Раніше портал "Коментарі" аналізував майбутні розклади перед зустріччю Байдена та Сі Цзіньпіна. Зокрема, цікавилося в експертів, чи є ймовірність, що Байден порушить у розмові з Сі питання російсько-української війни, переконавши китайського лідера, якщо не зовсім відмовитися від підтримки путінського режиму, то хоча б значно знизити цю підтримку? Чого чекати (і чи чекати) на Україну від цієї зустрічі?

Читайте також на порталі "Коментарі" – очікування від зустрічі Байдена та Сі: чому саме зараз делегація України прибула до США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини