Головна Новини Суспільство події Батьки "ламають списи" за чай із цукром та сосиски, - Клопотенко про реакцію на нове шкільне меню
commentss НОВИНИ Всі новини

Батьки "ламають списи" за чай із цукром та сосиски, - Клопотенко про реакцію на нове шкільне меню

Шеф-кухар був готовий до критики реформи

18 січня 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Кулінарний експерт та автор нового шкільного меню, яке викликало справжній резонанс у суспільстві – Євген Клопотенко – розповів, як сприймає негативні коментарі на свою адресу. Шеф-кухар вважає критику ознакою того, що зміни відбуваються. Найгірше, якби реакції не було, що означало б байдужість суспільства. Про це Клопотенко розповів у інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".

Батьки "ламають списи" за чай із цукром та сосиски, - Клопотенко про реакцію на нове шкільне меню

Євген Клопотенко - фото: Instagram Євгена Клопотенка

За словами кулінарного експерта, він був готовий до критики реформи, особливо у пунктах, що стосуються обмеження солі та цукру у стравах. При цьому, як показав останній тиждень, опір змінам пояснюється культурою харчування в Україні. Вона, зазначає кулінар, викликає багато запитань.

"Батьки "ламають списи" за чай із цукром та сосиски у раціоні дітей, а не за овочі та рибу. Я не можу їх звинувачувати – раніше нас ніхто не вчив основам здорового харчування", — розповів шеф-кухар.

За словами Клопотенка, саме через це спочатку почали реформувати харчування в школах, оскільки дорослих змінити неможливо, а прищепити здорові звички підростаючому поколінню — шанс на здорову націю. Проте реалізувати ідеальний сценарій виходить не завжди.

Зазначимо, що на скандал із новим шкільним меню відреагувала і куратор відповідного проекту – перша леді Олена Зеленська. Дружина президента підкреслила , що перехід від старого до нового завжди складний із психологічного погляду.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Євген Клопотенко анонсував програму, де батьки зможуть контролювати харчування дитини у школі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини