Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Кулінарний експерт та автор нового шкільного меню, яке викликало справжній резонанс у суспільстві – Євген Клопотенко – розповів, як сприймає негативні коментарі на свою адресу. Шеф-кухар вважає критику ознакою того, що зміни відбуваються. Найгірше, якби реакції не було, що означало б байдужість суспільства. Про це Клопотенко розповів у інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ".
Євген Клопотенко - фото: Instagram Євгена Клопотенка
За словами кулінарного експерта, він був готовий до критики реформи, особливо у пунктах, що стосуються обмеження солі та цукру у стравах. При цьому, як показав останній тиждень, опір змінам пояснюється культурою харчування в Україні. Вона, зазначає кулінар, викликає багато запитань.
За словами Клопотенка, саме через це спочатку почали реформувати харчування в школах, оскільки дорослих змінити неможливо, а прищепити здорові звички підростаючому поколінню — шанс на здорову націю. Проте реалізувати ідеальний сценарій виходить не завжди.
Зазначимо, що на скандал із новим шкільним меню відреагувала і куратор відповідного проекту – перша леді Олена Зеленська. Дружина президента підкреслила , що перехід від старого до нового завжди складний із психологічного погляду.
Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Євген Клопотенко анонсував програму, де батьки зможуть контролювати харчування дитини у школі.
Новини