Головна Новини Суспільство події Азербайджан припинив "антитерористичні заходи" у Карабаху: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Азербайджан припинив "антитерористичні заходи" у Карабаху: деталі

Розташовані в Карабахському районі "формування збройних сил Вірменії та незаконні вірменські збройні формування" складають зброю

20 вересня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Офіційний Баку зупинив проведення "антитерористичних заходів" у Нагірному Карабаху. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомило Міноборони Азербайджану.

Азербайджан припинив "антитерористичні заходи" у Карабаху: деталі

Нагорний Карабах. Фото: з відкритих джерел

"Міністерство оборони Азербайджанської Республіки повідомляє, що з урахуванням звернення представників вірменських жителів Карабаху, що надійшов через російський миротворчий контингент, досягнуто домовленості про зупинення антитерористичних заходів", — йдеться у повідомленні.

У Баку кажуть, що сторони домовилися про такі умови: розташовані в Карабахському районі "формування збройних сил Вірменії і незаконні вірменські збройні формування" складають зброю, залишають бойові позиції та військові пости і повністю роззброюються. Підрозділи збройних сил Вірменії залишають територію Азербайджану, незаконні вірменські збройні формування розформуються.

Паралельно здається все озброєння та важка техніка.

Реалізація вищезгаданих дій забезпечується у координації з російським миротворчим контингентом.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав військову операцію в районі Нагірного Карабаху, звинувативши Вірменію в обстрілах своїх військовослужбовців. Росія, яка раніше виступала як союзниця Вірменії, фактично "кинула" ту, відповівши на її заклик задіяти миротворців нагадуванням, що офіційний Єреван сам визнав, що Нагірний Карабах – це частина Азербайджану. Що відбувається зараз (і чому саме зараз) у тому регіоні? Хто виграє , хто програє через ситуацію, що склалася? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Азербайджан назвав єдину умову завершення військової операції у Карабаху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини