Головна Новини Суспільство події Автомобільні продажі в усьому світі впали: Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Автомобільні продажі в усьому світі впали: Що відомо

За підсумками 2022 року, обсяг збуту автотранспортних засобів на світовому ринку зменшився на 1, 4%. Такі дані опублікувала Всесвітня організація автовиробників, пишуть «Коментарі»

13 квітня 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

За її оцінками, минулого року продажі нових автомобілів становили понад 81,6 млн од. Зважаючи на показники 2021, результат зменшився  на 1,4%.

Автомобільні продажі в усьому світі впали: Що відомо

Кількість проданих автівок на світовому ринку зменшилась

Проте, слід зауважити що у Європі зросла кількість проданих електрокарів. Таким чином, близько 57,5 млн од. (+2% відносно 2021 р.) у цьому обсязі склали легкові автівки. Продаж комерційних автомобілів впав до 24, 1 млн од.

У Топ-5 країн, що лідирують за кількістю продажів увійшов: Китай, США, Індія, Японія та Німеччина.

У 2022 на авторинках в КНР було продано 26,9 млн одиниць автотранспорту, що на 2% більше, ніж у 2021. Наступну сходинку серед лідерів займають Сполучені Штати Америки, де показник збуту  автівок — 14,2 млн од. (-7,6%). Результат у 4,7 млн од. (+26%) показала Індія, після неї у 4,2 млн од. (-5,6%) сходинку посіла Японія. І замикає ланцюжок, Німеччина, де понад 2,9 млн од. автівок, майже як у 2021 році.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що в ОАЕ невідомий придбав найдорожчий автомобільний номер у світовій історії В Об'єднаних Арабських Еміратах на торгах продали номерний знак за п'ятнадцять мільйонів доларів. Така сума є рекордною для автомобільного номера. Його власником виявився інкогніто, пишуть "Коментарі", з посиланням на "24 канал".

Читайте також на сайті "Коментарі", як повернення ПДВ на пальне до 20% вплине на ціну бензину, дизелю та автогазу, — експерти В Україні хочуть вийти на довоєнний рівень ПДВ на пальне, тобто збільшити на 13%.

Як писали "Коментарі", у березні український автопарк поповнили 14,2 тисячі ввезених з-за кордону вживаних легковиків. Це на 6% більше, ніж у лютому, повідомляє Укравтопром, пишуть "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини