Головна Новини Суспільство події Що нового на українському ринку вживаних авто
commentss НОВИНИ Всі новини

Що нового на українському ринку вживаних авто

Попит на вживані авто поступово зростає, а фаворити не змінюються

6 квітня 2023, 23:43
Поділіться публікацією:

У березні український автопарк поповнили 14,2 тисячі ввезених з-за кордону вживаних легковиків. Це на 6% більше, ніж у лютому, повідомляє Укравтопром, пишуть "Коментарі".

Що нового на українському ринку вживаних авто

Названі найпопулярніші вживані авто березня в Україні

Найбільш популярним автомобілем серед ввезеного секонд-хенду залишається Renault Megane. Упродовж місяця на українські номери перейшли 1 155 авто цієї моделі. Другий результат у Volkswagen Golf – 1 030 шт. На третьому місці Skoda Octavia – 820 шт. Також у ТОП-5 місяця залишились Volkswagen Passat (641 шт.) та Ford Focus (384 шт.).

Середній вік вживаних авто, що у першому місяці весни 2023 року перейшли на українські номери, становить 11 років, а найстарішим автомобілем був Mercedes-Benz S-класу 1993 року випуску.

Усього, з початку року, свою першу реєстрацію в Україні отримали майже 39,2 тис. уживаних легкових авто, ввезених з-за кордону, що у три з половиною рази більше за реалізацію нових машин за той самий період.

До слова, близько 70% інструкторів вважають, що підлітки сприйнятливіші до нових знань й більшість батьків з цим згодні. У той же час майже 82% з них вважають, що починати вчитися керувати автомобілем можна вже з 10 років. Також ідеальним для навчання вік від 10 до 17 років вважають 84% водіїв-початківців.

В Україні у 16 років можна отримати лише права категорії А (управління мотоциклами). Посвідчення водія категорій В (легкові автомобілі) та С (вантажні автомобілі) видаються тільки після 18 років, але піти вчитися можна вже у 16 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через нестабільну ситуацію з електроенергією в Україні пішли вниз продажі нових і вживаних гібридних авто. Хоча ще раніше такі автомобілі мали великий попит серед краян.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, з яких країн минулого року завезли найбільшу кількість авто в Україну.

Читайте також на сайті "Коментарі" – новації в Дії: бета-тест послуги для власників авто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини