Головна Новини Суспільство події Африканська країна купила майже півмільйона тонн російської пшениці
commentss НОВИНИ Всі новини

Африканська країна купила майже півмільйона тонн російської пшениці

За інформацією Reuters, Єгипет купив майже півмільйона тонн російської пшениці за приватною угодою

4 вересня 2023, 15:32 comments4782
Поділіться публікацією:

Державний покупець зерна Єгипту купив близько півмільйона тонн російської пшениці у межах приватної угоди. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Африканська країна купила майже півмільйона тонн російської пшениці

Зерно. Фото: з відкритих джерел

Журналісти видання поспілкувалися з чотирма трейдерами, яким вдалося домовитися про нижчі ціни, ніж ті, які пропонують на більш традиційних тендерах.

Варто зазначити, що минулого року Єгипет почав переходити до прямих закупівель замість тендерів після того, як війна в Україні порушила його закупівлю.

1 вересня Генеральне управління з постачання сировинних товарів (GASC) купило близько 480 тисяч тонн російської пшениці у торгової компанії Solaris за ціною близько 270 доларів за тонну на умовах франко-заводу (C&F). Тобто продавець відкрив доступ до товару для покупця на заводі, складі чи фірмі, а покупець самостійно його забрав та перевіз.

Трейдери повідомили "Reuters", що ціна може бути нижчою за неофіційний мінімум, установлений російським урядом для контролю внутрішніх цін на пшеницю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосить "дуже важливе" повідомлення про "зернову угоду".

Також видання "Коментарі" повідомляло – незадовго до зустрічі Путіна та Ердогана стало відомо, що ООН готова йти на поступки РФ, у тому числі перепідключенням "Россільгоспбанку" до системи SWIFT, розморожуванням активів російських компаній. Які очікування від переговорів лідерів Туреччини та РФ? Чи є шанс на реанімацію зернової угоди? Чи варто це робити, йдучи на поступки Кремлю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся як експертам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини