Головна Новини Суспільство події Афери під час війни: як шахраї обманюють українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Афери під час війни: як шахраї обманюють українців

Які злочинні схеми вигадали шахраї для того, щоб обдурити українців навіть під час війни

16 березня 2022, 05:25 comments1712
Поділіться публікацією:

На жаль, війна об'єднала не всіх для перемоги над ворогом. Є шахраї, які використовують цей непростий період, щоб збагатитись. Які нові схеми використовують аферисти, аби обдурити українців? На Facebook -сторінці Financial Literacy Ukraine від НБУ розповіли, як не потрапити на хитрощі шахраїв.

Афери під час війни: як шахраї обманюють українців

Як шахраї обманюють українців (фото з відкритих джерел)

Українців попередили, що зловмисники можуть виманювати гроші, організовуючи фейкові перевезення. Вони на сайтах розміщують оголошення, розповідаючи, що нібито здійснюють евакуацію мешканців із небезпечних точок, просять передоплату на карту, а потім зникають, не виконуючи взятих на себе зобов'язань.

Також шахраї можуть розміщувати оголошення щодо збору коштів, наприклад, на лікування, які постраждали під час війни дітей або на допомогу українській армії.

Ще аферисти можуть заробляти на неправдивих оголошеннях оренди житла. В інтернеті вони розміщують оголошення про доступну квартиру або кімнату, потім просять передоплату та отримавши гроші, обривають усі зв'язки.

Щобільше, шахраї можуть створювати фішингові сайти, які дуже схожі на офіційні ресурси благодійних фондів. Там пропонують допомогти постраждалим тощо. Таким чином, шахраї викрадають гроші, паролі, секретні карткові реквізити та персональні дані.

Нагадаємо, що шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою: як стати жертвою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у соціальних мережах різного роду спритники дають пропозиції співвітчизникам щодо продажу ковідної тисячі за 650 гривень. Ця компенсація перераховується на рахунок віртуальної картки й отримати їх готівкою не можна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

василий

1 грудня 2022, 21:21

а где наше государство и че неследят или это выгодна не чего непойму


Новини