Головна Новини Суспільство події Нова шахрайська схема: українцям пропонують обміняти "ковідну тисячу" на готівку
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова шахрайська схема: українцям пропонують обміняти "ковідну тисячу" на готівку

У мережі пропонують українцям продати їх ковідну тисячу за 650 гривень

31 січня 2022, 00:55
Поділіться публікацією:

В соціальних мережах різного роду спритники надають пропозиції співвітчизникам про продаж ковідної тисячі за 650 гривень. Ця компенсація перераховується на рахунок віртуальної карти і отримати їх готівкою не можна. Витратити тисячу можливо, купивши абонент у спортзал чи квиток до кінотеатру, відвідати музеї, придбати улюблену книгу. Спритники надають пропозиції обміняти віртуальні гроші на готівкові купюри, пише РБК-Україна.

Нова шахрайська схема: українцям пропонують обміняти "ковідну тисячу" на готівку

Шахраї придумали нову схему (фото з відкритих джерел)

 Такі об’яви публікуються в Telegram-каналах.

 При цьому, умови, які пропонуються, є сумнівними. Аби отримати готівку, зацікавленим надають певне посилання, пропонують вказати суму платежу,  а в розділі призначення – написати  "спорт". Ще потрібно вказувати реквізити своєї картки "єПідтримка".

Після того, як введено транзакцію, обов’язковою умовою є скидання скріншоту. Спритники дають обіцянку, що вишлють клієнту на карту 650 гривень, які він потім може отримати.

 Важливо, що через кілька днів власник аккаунту"солодка водичка" поміняв нік. Але пропозиції в оголошенні  про купівлю  ковідної тисячі за 650 гривень залишилися тими самими.

Нова шахрайська схема: українцям пропонують обміняти ”ковідну тисячу” на готівку - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою. Шахраї в Україні використовують нову схему обману, пов'язану з доставкою від популярної платформи онлайн-оголошень OLX. Зловмисники виявляють бажання нібито придбати товар, розміщений на сайті, а потім обманом одержують кошти довірливих українців. Із такою схемою зіткнулася мешканка Дніпра. У групі "Чорний список магазинів та товарів Дніпра" у cоцмережі Facebook з'явилося повідомлення про нову аферу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини