Головна Новини Суспільство події Шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою: як не стати жертвою (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою: як не стати жертвою (ФОТО)

Аферисти кидають посилання на фейковий сайт, де продавець "має отримати" гроші за свій товар

30 січня 2022, 23:55
Поділіться публікацією:

Шахраї в Україні використовують нову схему обману, пов'язану з доставкою від популярної платформи онлайн-оголошень OLX. Зловмисники виявляють бажання нібито придбати товар, розміщений на сайті, а потім обманом одержують кошти довірливих українців. Із такою схемою зіткнулася мешканка Дніпра, передає РБК-Україна.

Шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою: як не стати жертвою (ФОТО)

Шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою - фото з відкритих джерел

У групі "Чорний список магазинів та товарів Дніпра" у cоцмережі Facebook з'явилося повідомлення про нову аферу. Шахраї на ресурсі заявляють, що їх "зацікавив" певний товар та пропонують вести подальшу бесіду у месенджері. Потім аферисти кидають посилання на фейковий сайт, де продавець "має отримати" гроші за свій товар. Шахраї пишуть, що нібито сплатили його через OLX-доставку, а автору оголошення потрібно внести свої дані та реквізити для "отримання" коштів.

"Ви вводите інформацію та дані про себе, а далі з вашої картки знімають усі гроші", — пише мешканка Дніпра та додає скріншоти листування зі зловмисниками.

Шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою: як не стати жертвою (ФОТО) - фото 2
Шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою: як не стати жертвою (ФОТО) - фото 3
Шахраї в Україні використовують схему обману з OLX-доставкою: як не стати жертвою (ФОТО) - фото 4


Видання зазначає, що експерти в галузі безпеки неодноразово зверталися до українців із закликом не переходити за невідомими та сумнівними посиланнями на онлайн-ресурсах, зокрема і на OLX. А тим більше вводити десь конфіденційні дані чи передавати їх незнайомим особам.

Нагадаємо, що шахраї в Україні вигадали спосіб обману громадян, який пов'язаний з так званою "тисячою Зеленського", яку можуть отримати вакциновані українці. Аферисти під виглядом працівників банку дзвонять із пропозицією перевести гроші з віртуальної картки на основну будь-якого українського банку.

Раніше на порталі "Коментарі" — Шахраї в Україні використовують схему обману з таксі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини