Головна Новини Суспільство Кримінал Суд врахував "щире каяття" працівника ТЦК під час оголошення вироку
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд врахував "щире каяття" працівника ТЦК під час оголошення вироку

Працівника ТЦК, який організував фіктивну військову службу для футболістів був покараний штрафом.

5 серпня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Калуський районний суд виніс за матеріалами розслідування ДБР виніс вирок командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП. Суд врахував "щире каяття" та призначив обвинуваченому сплатити штраф у розмірі 221 тис. гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Державного бюро розслідування.

Суд врахував "щире каяття" працівника ТЦК під час оголошення вироку

Суд покарав працівника ТЦК штрафом. Фото з відкритих джерел

ДБР завершило розслідування справи працівника військкомату, який взяв на  фіктивну "військову службу" футболістів з місцевого професійного клубу "Прикарпаття". 

Суд встановив, що семеро чоловіків з цього клубу проходили службу в працівника ТЦК, які насправді не з’являлися на службу та не виконували жодних військових обов’язків. Крім того, ці футболісти за свою "службу" отримали від держави виплати у розмірі майже 1,5 млн гривень.

Калуський районний суд виніс вирок та визнав посадовця винним у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Згідно з цією статтею обвинувачений міг отримати штраф, службове обмеження або позбавлення волі до восьми років. 

"Врахувавши щире каяття обвинуваченого і те, що він повністю відшкодував завдані державі збитки, суд призначив йому штраф у розмірі 221 тис. грн", — повідомляє про рішення суду ДБР.

Працівник ТЦК був відсторонений на момент розслідування, але після оголошення вироку його перевели на службу в інший підрозділ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що СБУ затримали 17-річного, який кинув у будівлю ТЦК "коктейль Молотова".

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, скільки військових було засуджено за самовільне залишення військової частини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини