Головна Новини Суспільство Кримінал Стало відомо, скільки військових було засуджено за самовільне залишення частини
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки військових було засуджено за самовільне залишення частини

Суддя Верховного Суду розповів про кількість військовослужбовців, які отримали вироки за СЗЧ.

16 липня 2024, 15:42 comments1006
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко заявив, що у 2023 році понад 1500 військових були засуджені за самовільне залишення військової частини (СЗЧ). За його словами, кількість засуджених за воєнні злочини збільшилась. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Інтерфакс-Україна".

Стало відомо, скільки військових було засуджено за самовільне залишення частини

Понад 1500 військових засудили за СЗЧ. Фото з відкритих джерел

Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко використавши статистику Державної судової адміністрації розповів, що найпоширенішим злочином серед військовослужбовців було самовільне залишення військової частини.

"За СЗЧ у 2023 році засуджено 1 тис. 577 військових, з яких 30 — жінки. Згідно з даними ДСА, це найпоширеніший злочин, оскільки становить 61% усіх засуджених за військові кримінальні правопорушення", — розповів Кравченко.

За дезертирство у 2023 році було засуджено 113 військових, ще 35 осіб отримали вироки за порушення правил поводження зі зброєю. Крім того, за ухилення від військової служби через завдання собі каліцтва суд оголосив 32 вирок.

За словами Кравченка, ще 37 людей було засуджено за втрату військового майна. Однак суддя не вказав, яке саме майно було втрачено військовими.

"Загалом кількість засуджених за воєнні злочини у 2023 році була значно вищою, ніж у 2022 році, — 2 тис. 585 осіб і 1 тис. 490 відповідно. Йдеться про вироки, які вже набули законної сили", — сказав Кравченко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп озвучив жахливі цифри щодо ВЛК та пояснив, що не так з проходженням військо-лікарської комісії.

Також "Коментарі" писали, що ухилянти можуть отримати кілька штрафів, а потім ТЦК конфіскує у них житло через відсутність оновлених даних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини