Головна Новини Суспільство Кримінал Кинув "коктейль Молотова" у будівлю ТЦК: СБУ затримали агента ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кинув "коктейль Молотова" у будівлю ТЦК: СБУ затримали агента ФСБ

17-річний чоловік отримав завдання від російського агента спалити військові об'єкти в Україні. Тепер йому загрожує довічне ув'язнення.

31 липня 2024, 11:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Служба безпеки України та Національна поліція затримала у Вінниці агента ФСБ, який намагався спалити будівлю територіального центру комплектування на території регіону. За даними слідства фігурантом справи виявився 17-річний мешканець Одеси.

Кинув "коктейль Молотова" у будівлю ТЦК: СБУ затримали агента ФСБ

СБУ затримали зловмисника, який намагався спалити ТЦК. Фото: СБУ

Правоохоронні органи відреагували на інцидент у Вінниці, де чоловік кинув  "коктейль Молотова" у будівлю місцевого військкомату та відзняв загоряння на камеру телефону. Контррозвідники СБУ підозрюваного зловмисника затримали по "гарячих слідах" та з'ясували, що ним виявився 17-річний мешканець Одеси.

Слідство встановило, що неповнолітній потрапив у поле зору ФСБ, коли намагався знайти спосіб швидкого заробітку в інтернеті. На одному з таких сайтів чоловік виклав резюме на яке відреагував російський агент та запропонував йому робити за винагороду підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників.

Також правоохоронці з’ясували, що після підпалу на Вінниччині, затриманий повинен був вчинити серію пожеж на військових об’єктах Житомирщини.

СБУ повідомила про підозру затриманому за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України — диверсія, вчинена в умовах воєнного стану. 17-річному загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Харківщині затримали чоловіка, який за 40 тис. гривень спалив автомобіль військового.

Також "Коментарі" писали про скандальну заяву командира батальйону 3-ї ОШБр, який закликав своїх бійців розстрілювати тих, хто буде намагатись спалити автомобіль військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/12498

Новини