Головна Новини Суспільство Кримінал У Тернополі спіймали депутата: переправив за кордон десятки ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Тернополі спіймали депутата: переправив за кордон десятки ухилянтів

На Тернопільщині судитимуть депутата сільської ради, який під виглядом волонтерів переправив за кордон 74 військовозобов’язаних.

1 серпня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Слідчі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області закінчили досудове розслідування щодо депутата однієї з місцевих сільських рад. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

У Тернополі спіймали депутата: переправив за кордон десятки ухилянтів

Депутат переправляв за кордон ухилянтів. Фото з відкритих джерел

Слідство встановило, що депутат однієї із сільських рад, який був мобілізований та проходив службу в одній із військових частин міста Тернополя отримав доступ до службової документації. 

"Він вносив неправдиві відомості в листи-обґрунтування для виїзду волонтерів за кордон з метою ввезення гуманітарної допомоги для військових", — повідомляє поліція.

Депутат місцевої ради замість реальних прізвищ волонтерів вписував дані військовозобов'язаних, які ухиляються від мобілізації. Таким чином ухилянти були включені до автоматизованої системи, безперешкодно перетинали кордон та не повертались в Україну.

З початку повномасштабного вторгнення до січня 2023 року підозрюваний депутат організував незаконний перетин кордону для 74 ухилянтів.

Поліція скерувала обвинувачений акт до суду. Депутату сільради оголосили підозру за ч. 2 ст. 332 КК – організація незаконного перенаправлення осіб через державний кордон. За злочин чоловіку загрожує до семи років в’язниці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шокуюче вбивство у Тернополі, де військовий застрелив  сержанта через роман з його дружиною.

Також "Коментарі" писали про підозрюваного у вбивстві Фаріон. Його адвокат вказав на важливу деталь, завдяки якій 18-річний може уникнути в’язниці. Оскільки, хлопець вчинив не більше одного вбивства, він може укласти контракт з армією та не потрапити за ґрати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини