Головна Новини Суспільство Кримінал Підозрюваний у вбивстві Фаріон може уникнути в’язниці: адвокат вказав на важливу деталь
commentss НОВИНИ Всі новини

Підозрюваний у вбивстві Фаріон може уникнути в’язниці: адвокат вказав на важливу деталь

Якщо провину у вбивстві Фаріон буде доведено, то 18-річний В’ячеслав Зінченко зможе уникнути в'язниці через нещодавні зміни до законодавства.

29 липня 2024, 15:15 comments5125
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Адвокат Ігор Сулима вважає, що підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон, може уникнути в’язниці. За словами адвоката, такий варіант можливий завдяки змінам до законодавства про мобілізацію, який дозволяє мобілізувати в’язнів.

Підозрюваний у вбивстві Фаріон може уникнути в’язниці: адвокат вказав на важливу деталь

Підозрюваний у вбивстві Фаріон В’ячеслав Зінченко. Фото з відкритих джерел

Згідно з законом про мобілізацію до лав ЗСУ можуть потрапити навіть ті, хто вчинили вбивство. Як пояснює адвокат підозрюваного у вбивстві Фаріон Ігор Сулима, не мають права на мобілізацію засуджені, які вчинили вбивство двох або більше людей, що дозволяє В’ячеславу Зінченку скористатись такою можливістю..

"Наразі він у статусі підсудного. Отже, не може бути мобілізованим до вироку суду", — наголосив Сулима.

Адвокат підсудного також вказує, що представлені слідством докази не доводять провини 18-річного В’ячеслава Зінченка.

"У будь-якій західній країні справа з такими доказами розвалилася б одразу", — наголосив Сулима та додав, що потрібно дочекатись результатів експертиз.

Сам підозрюваний у вбивстві Фаріон В’ячеслав Зінченко, говорить, що не вбивав мовознавицю.

Нагадаємо, що 19 липня на одній з вулиць Львова чоловік вистрілив у голову Ірині Фаріон. Мовознавицю доправили у лікарню, де за кілька годин вона померла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві внутрішніх справ розповіли про деталі вбивства Фаріон, зокрема коли підозрюваний прибув до Львова та як відстежував мовознавицю. За словами представників міністерства ймовірний вбивця Фаріон приїхав на поїзді з Дніпра до Львова за 10 днів до вбивства.

Також "Коментарі" писали про те, що в Україні уклали контракти з Міноборони перші ув'язнені жінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини