Головна Новини Суспільство Кримінал Стало відомо, скільки ухилянтів спіймала поліція на Львівщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ухилянтів спіймала поліція на Львівщині

Половина ухилянтів Львівщини, які були оголошені у розшук ТЦК спіймала поліція та відправила до військкомату.

4 квітня 2024, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Територіальний центр комплектування Львівської області скерував до поліції звернення про розшук понад двох тисяч осіб, які уникають мобілізації в Україні. Тепер стало відомо, скількох ухилянтів змогла знайти поліція та доставити до ТЦК. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Твоє місто".

Стало відомо, скільки ухилянтів спіймала поліція на Львівщині

Поліція допомагає ТЦК знаходити ухилянтів. Фото з відкритих джерел

ТЦК Львівської області відправило до поліції скерування про розшук 2146 чоловіків, які уникають мобілізації. За перші три повні місяці 2024 року поліція змогла знайти та доставити до ТЦК понад половину розшукуваних ухилянтів – 1226 осіб. Решта досі перебувають у розшуку поліції.

У Львівському ТЦК пояснили, що решта військовозобов'язаних не була знайдена через кілька причин. Зокрема багато оголошених у розшук ухилянтів не проживають за місцем реєстрації, працюють та живуть в інших областях, або тимчасово покинули Львівську область.

Наразі поліція активно співпрацює з ТЦК у різних областях України. Зокрема у Чернівецькій області оголошено у розшук близько 5 тис. осіб, у Волинській понад 8 тис., а в Івано-франківській області у розшуку перебуває 40 тис. людей через неявку до ТЦК.

Перший випадок порушення за неявку у військкомат після вручення повістки карається штрафом до 1700 гривень та складанням протоколу про адміністративну відповідальність. Якщо ж відбувається повторне порушення, тоді це може потягнути за собою кримінальну відповідальність, штраф до 8500 гривень або ж ув'язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жінка розповіла про трагічний смертельний випадок після затримання її сина працівниками Хмельницького ТЦК. На такі заяви відреагували у військкоматі та пояснили ситуацію

Також "Коментарі" писали про те, що у поліції пояснили, як і чому доставляють ухилянтів до ТЦК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини