Головна Новини Суспільство події У поліції пояснили, як і чому доставляють людей до ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

У поліції пояснили, як і чому доставляють людей до ТЦК

Тих, хто ухиляється від призову доставляють до ТЦК та СП, але тільки після того, як із центрів комплектування надійшли відповідні звернення

2 квітня 2024, 13:12 comments2448
Поділіться публікацією:

Поліцейські змушені реагувати на звернення від центрів комплектування щодо тих, хто ухиляється від призову. І саме тому доставляють таких людей до ТЦК та СП, вже після цього на цих громадян складаються адміністративні протоколи. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі Радіо Свобода заявив начальник Департаменту превентивної діяльності НПУ підполковник Максим Ахрамєєв.

У поліції пояснили, як і чому доставляють людей до ТЦК

Нацполіція. Фото з відкритих джерел

"Такий механізм врегульовано постановою Кабінету міністрів, де передбачено звернення. Таке звернення направляється до підрозділів Нацполіції, далі поліцейські вносять інформацію в єдиний облік інформаційної підсистеми Нацполіції та починають перевірку. Після встановлення таких осіб ми доставляємо – виключно доставляємо – до найближчої ТЦК і з'ясування всіх обставин та складання адміністративного протоколу уповноваженим офіцером ТЦК згідно зі статтею 210 КУпАП", – зазначив Максим Ахрамєєв.

Він зазначив, що підрозділи Нацполіції розшукують людей після внесення даних до інформаційної системи.

За словами офіцера, вже в територіальному центрі комплектування складається постанова про адміністративне правопорушення та встановлюються обставини неявки на порядку денному.

Якщо людина, щодо якої винесена ухвала, може довести поважні причини неприбуття, то адміністративна справа закривається. А якщо ні, то йому загрожує накладення адміністративного штрафу.

Читайте на порталі "Коментарі" — Кремль хоче зірвати мобілізацію в Україні: у США розповіли про новий пропагандистський трюк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – законопроект про мобілізацію: до чого багато питань та чому Рада затягує процес.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Федір

3 квітня 2024, 09:37

Тобто мусора, що ухиляються, вже над законом? Чи викрадення людини вже взаконили? У розшук може подавати лише суд, після подання слідчого, а вже після цього людина опиняється у єдиній базі розшуку МВС за адресою https://wanted.mvs.gov.ua/searchperson/, інших законних баз в Україні немає, а не "до інформаційної системи"! За яким законом людей "доставляють" до ТЦК? За яким законом, не маючи на те повноважень, "встановлюються обставини неявки на порядку денному", вони мають слідчі повноваження? Коли слідство буде закінчено, то буде суд, чи відразу трійка засідатиме? Після вироку трійки вони відправлятимуть викрадених в окопи, чи розстрілюватимуть у підвалі ТЦК? А якщо в окопи, то чи не сцикотно видавати викраденим зброю? Бо вони ж повернуться. І закон повернеться, але всім цим півням він, як завжди, не сподобається…

Зеленский президент

2 квітня 2024, 21:04

Это касается ПРИЗЫВНИКОВ на срочную воинскую службу, а не военнообязанных. Хотя ПРИЗОВ на срочную воинскую службу с введением военного положения в Украине, ОТМЕНИЛИ.

выродок зеленский

2 квітня 2024, 19:09

Полицаи вылизывают жопы тцк, что полицаи, что тцк должны быть повешены! Выродки полицаи не служат народу, не исполняют закон. А просто выслуживаются за миску собачьей похлебки у зеленого жида!

Qwest

2 квітня 2024, 15:25

А на основании какого закона "доставляют"??

Артур

2 квітня 2024, 14:46

валить вас всех тцк, мвс, кабинет министров и всех слуг народна минорного!!! плевать на вас полезете ко мне буду стрелять вас, сколько смогу устранить столько и будет!!!


Новини