Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ заблокувала конвертцентр з мільярдним оборотом
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ заблокувала конвертцентр з мільярдним оборотом

Засновниками "конверта" стали два львівських бізнесмени

17 грудня 2020, 10:43
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України викрили діяльність конвертаційного центру, оборот якого становив 20 млрд гривень на рік.

СБУ заблокувала конвертцентр з мільярдним оборотом

20 млрд грн тільки за один рік вдалося проконвертувати через підставні фірми

Так, оперативні працівники змогли встановити, що засновниками "конверта" були двоє бізнесменів зі Львова. Ділки володіли більше ніж 70 фірмами на території різних областей України.

Бізнесмени займалися наданням послуг для підприємств при виконанні робіт, поставок товарів і послуг, в тому числі й за бюджетні кошти. У пакет "послуг" входила мінімізація податків, завищення валових витрат, конвертація грошових коштів. Махінатори також надавали документальне прикриття безтоварних операцій, сприяли формуванню податкового кредиту та відшкодування ПДВ.

Згідно з попередньою інформацією, отриманою в ході слідчих дій, тільки протягом 2020 року підприємцям вдалося проконвертувати близько 20 млрд гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі", СБУ прийшла з обшуком в Укрспецекспорт і Укроборонпром. Як повідомляє прес-служба СБУ, силовики підозрюють службових осіб холдингу в державній зраді. Як попередньо стало відомо, керівники відомого холдингу могли діяти в інтересах однієї з країн Південної Азії, переступивши закон проти своєї країни.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ запобігли злочинну діяльність горе-підприємців з Рівного. Так, згідно з інформацією правоохоронців, партія вагою в 5,4 кг бурштину-сирцю прямувала в одну з арабських країн. Зокрема, житель міста Рівне намагався вивезти з України через міжнародний пункт пропуску аеропорту "Бориспіль" 18 рідкісних експонатів бурштину-сирцю, деякі з яких важать понад 700 грамів. Фахівці вже визначили, що утримання партії контрабандного товару є унікальним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/1869
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини