Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ викрила агентуру ФСБ, до якої входили чиновники Кабміну та Торгово-промислової палати: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрила агентуру ФСБ, до якої входили чиновники Кабміну та Торгово-промислової палати: подробиці

Агентурна мережа ФСБ вела розвідувально-підривну діяльність в органах влади

21 червня 2022, 15:19 comments1134
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Служба безпеки України викрила російську агентуру, яка вела розвідувально-підривну діяльність в органах влади. Про це повідомляється на офіційній сторінці СБУ у соціальній мережі Facebook.

СБУ викрила агентуру ФСБ, до якої входили чиновники Кабміну та Торгово-промислової палати: подробиці

СБУ. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, українська спецслужба викрила російську агентуру, до якої входили чиновники Кабміну та Торгово-промислової палати України. Агентурна мережа ФСБ вела розвідувально-підривну діяльність у органах влади.

"Щоб знешкодити її, контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію. У результаті: у Києві було затримано завідувача відділу Секретаріату Кабміну та керівника однієї з дирекцій ТПП", — повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що ці чиновники передавали ворогові різну розвідувальну інформацію: від стану обороноздатності до облаштування державного кордону та персональних даних українських працівників правоохоронних органів.

За отриману інформацію російські куратори платили зрадникам від 2 до 15 тисяч доларів.

З'ясувалося, що чиновник був завербований ще 2012 року під час поїздки до Росії.

"Секретні документи зловмисник або роздруковував, або фотографував і зберігав на флешці. А для передачі файлів домовлявся через закритий Telegram-каналу про зустріч зі своїм "зв'язковим" – одним із працівників Торгово-промислової палати", — СБУ.

"Связиста" теж завербували у Москві. Свій інструктаж співробітник ТПП отримував у тимчасово окупованому Сімферополі.

"Схема передачі розвідданих працювала так: чиновник передавав їх "зв'язному" з ТПП, а той далі в росію через зашифровані канали зв'язку.", — інформує СБУ.

Наразі підозрюваних затримано. Їм пред'явлено підозру у держзраді. Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що Молдова запускає дерусифікацію: що це означає – чому це важливо у світлі війни РФ проти України. Молдова, отримавши сигнал від ЄС, приймає рішення повністю відмовитися від російського вектора. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Читайте також про те, що в Офісі президента розповіли, що відомо про полонених захисників Маріуполя. Андрій Єрмак розповів, як працюють над звільненням полонених азовців. Докладно про це читайте у нашій статті.

Сайт "Коментарі" інформував про те, що депутати ухвалили закон про розміри тарифів на час дії воєнного стану: що відомо. Парламент схвалив кілька законів щодо цінової політики у сфері постачання газу та тепла. Читайте про це на нашому сайті.

Також "Коментарі" повідомляли, що у Зеленського звернулися до жителів Херсона – просять негайно залишати місто. Особливий заклик української влади до тих жителів Херсона, які мають маленьких дітей. Докладніше про це ви можете прочитати на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини