Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ розкрила схему продажів дітей за кордон: за скільки продавали немовлят (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ розкрила схему продажів дітей за кордон: за скільки продавали немовлят (ФОТО)

Правоохоронці розкрили міжрегіональну групу, яка продавала дітей іноземцям

27 липня 2021, 11:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Служба безпеки України розкрила схему продажів дітей за кордон. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ розкрила схему продажів дітей за кордон: за скільки продавали немовлят (ФОТО)

В Україні продавали дітей іноземцям. ФОТО: прес-служба СБУ

Як стало відомо, правоохоронці розкрили міжрегіональну групу, яка "поставляла" закордон іноземцям немовлят, нібито в рамках програми сурогатного материнства.

Повідомляється, що правопорушники допомагали іноземним громадянам в створенні фіктивних шлюбів з українками. Згодом "свої" медичні працівники вказували в документах "безпліддя" дружини. А це своєю чергою було підставою для використання допоміжних репродуктивних технологій. Після цього вівся пошук жінки для сурогатного материнства. Як тільки народжувався дитина, фіктивний шлюб розривався та іноземець формально отримував право на вивезення новонародженого за межі України.

Також повідомляється, що дитина з усіма підробленими документами обходився іноземцям в 60 тисяч доларів США. В рамках кримінального провадження співробітниками Служби безпеки України було проведено обшуки в центрі репродуктивної медицини, а також за місцем проживання учасників злочинної схеми. В результаті обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та документи.

На цей момент зловмисникам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину.

СБУ розкрила схему продажів дітей за кордон: за скільки продавали немовлят (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" вже повідомляло про те, що у Вінниці співробітники СБУ і Національної поліції виявили найбільшу ферму для видобутку криптовалюта. Через те, що Майнінг вимагає великих витрат електроенергії, правопорушники розмістили ферму на промислової території "Вінницяобленерго". Співробітники СБУ вилучили близько п'яти тисяч одиниць комп'ютерної техніки. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що кілька компаній в Дніпрі збагачує, виграючи тендери ФСТ і МВС РФ. Їх діяльність була розкрита завдяки контррозвідці Служби безпеки України та обласної прокуратури. Силовики провели обшуки на підприємствах. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ssu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини