Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ викрила найбільшу криптоферму в Україні: подробиці (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрила найбільшу криптоферму в Україні: подробиці (фото)

Майже 5 тисяч комп’ютерів «майнили» криптовалюту безпосередньо на территорії "Вінницяобленерго"

8 липня 2021, 15:07 comments1214
Поділіться публікацією:

Велику "рибу" впіймали у Вінниці працівники економічної безпеки СБУ та Нацполіції — найбільшу незаконну ферму з майнінгу криптовалюти. Оскільки майнінг вимагає значних витрат електроенергії, зловмисники досить нахабно розмістилися безпосередньо на промисловій території акціонерного товариства "Вінницяобленерго" і крали "хліб" енергетиків. За результатами рейду, українські силовики вилучили майже 5000 одиниць комп’ютерної техніки, — повідомили у пресцентрі СБУ.

СБУ викрила найбільшу криптоферму в Україні: подробиці (фото)

Найбільша криптоферма в Україні була викрита правоохоронцями у Вінниці. Фото: СБУ

Як встановили правоохоронці, незаконну криптоферму організували мешканці Києва та Вінниці. Для своєї діяльності вони  використовували одне із колишніх складських приміщень АТ "Вінницяобленерго" і незаконно відбирали електроенергію з мереж підприємства. А щоб "замести сліди", використовували умовні засоби обліку споживання електроенергії. 

За попередніми висновками, діяльність вінницької криптоферми могла завдавати енергетикам збитків від 5 до 7 мільйонів гривень щомісячно. Водночас незаконний і значний відбір електричної енергії міг позбавити світла цілі квартали міста.

Кримінальне провадження по факту було відкрито за ч. 2 статті 188-1 ("викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання") Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили безпосередньо на "фермі" та за адресами проживання фігурантів справи 3800 ігрових приставок, понад 500 відеокарт, 50 процесорів, іншу техніку та комплектуючі, чорнову документацію зі споживання електроенергії. За висновками правоохоронців, діяльність найбільшої української криптоферми була б неможливою без причетності до цього безпосередньо посадових осіб "Вінницяобленерго".

Нагадаємо, раніше українська влада запустила процес легалізації майнингу валют.

СБУ викрила найбільшу криптоферму в Україні: подробиці (фото) - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини