Головна Новини Суспільство Кримінал Контррозвідка СБУ викрила групу підприємств, які незаконно постачали військові товари до російської армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Контррозвідка СБУ викрила групу підприємств, які незаконно постачали військові товари до російської армії

Торговці створили цілу низку підприємств в Дніпрі і брали участь в тендерах МВС Росії

7 липня 2021, 13:43
Поділіться публікацією:

Кілька афілійованих компаній у Дніпрі незаконно збагачувалися, виграваючи тендери Федеральної служби охорони та Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації. Діяльність підприємств відбувалася в обхід чинного законодавства України. Їхня діяльність була викрита та зупинена контррозвідкою СБУ та обласною прокуратурою, повідомляють у прес-центрі управління. 

Контррозвідка СБУ викрила групу підприємств, які незаконно постачали військові товари до російської армії

На складах підприємств силовики виявили 1200 одиниць продукції військового призначення, фото СБУ

За попередньою інформацією від контррозвідників, товари дніпровських підприємств використовувались для комплектування  військових транспортних засобів та бронетехніки країни-агресора. Схему постачання своїх товарів до російських силових органів і армії організували керівники одної з компаній-виробників запасних частин. Їм було відомо, що деякі види продукції їхніх підприємств підпадають під експортний контроль, тому що за технічними характеристиками належать до товарів військового призначення. Проте жага до збагачення виявилась більшою за патріотичні почуття. Адже цілком можливо що військова техніка росіян на Донбасі могла містити деталі від українських підприємств.

Провівши санкціоновані обшуки українські силовики вилучили під час рейдів документацію на поставлені товари до Росії, комп'ютерну техніку, виробниче обладнання та 1200 одиниць товарів військового призначення. Все вилучене направлена на експертизу, за результатами якої буде прийняте рішення відносно карної справи. 

Слідчі дії тривають, коло осіб, які могли бути іще причасними до порушення законодавства України, — встановлюється.

Ці ді правоохоронців відбуваються на фоні очікувань реформування системи СБУ, яка має ось-ось початися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини