Головна Новини Суспільство Кримінал Привласнення гумдопомоги: відкрито перше провадження проти посадовця
commentss НОВИНИ Всі новини

Привласнення гумдопомоги: відкрито перше провадження проти посадовця

В прокуратурі відкрито провадження проти посадовця медзакладу

6 травня 2022, 13:10
Поділіться публікацією:

В Чернівецькій обласній прокуратурі відкрили провадження проти генерального директора лікарні. Підозрюють посадовця у вчиненні правопорушень за двома статтями Кримінального кодексу. Про це повідомляють у прес-службі Офісу генерального прокурора.

Привласнення гумдопомоги: відкрито перше провадження проти посадовця

фото Офісу генпрокурора

Слідчі з'ясували, що директор лікарні не розподілив п'ять карет "швидкої допомоги" які надішли із-за кордону на потреби Збройних сил та лікарень в прифронтових регіонах. Натомість він зареєстрував їх на благодійну організацію, яку очолює. Автівки використовувалися для виїздів на виклики до пацієнтів та надання платних медичних послуг. Також йому оголошена підозра в незаконному використанні гуманітарної допомоги відповідно до частини 3 статті 201-2  Кримінального кодексу.

Поліціянти виявили ще інші правопорушення, вчинені директором лікарні. За підрахунками правоохоронців, посадовець встиг заробити 16 тисяч гривень неправомірної вигоди за те, що дозволяв нецільове використання майна медзакладу. Директору оголосили підозру в вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди).

Слідчі Нацполіції разом з СБУ та прокурорами встановлюють коло причетних до незаконного використання гуманітарної допомоги громадян.

Як повідомляв портал "Коментарі", проросійського блогера Анатолія Шарія затримали в Іспанії місцеві правоохоронці. Експерти розповіли, як швидко триватиме його екстрадиція до України та чи вдасться йому за допомогою адвокатів цього уникнути. СБУ підозрює його в державній зраді, підозру було оголошено в 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини