Головна Новини Суспільство Кримінал Анатолія Шарія затримали в Іспанії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Анатолія Шарія затримали в Іспанії: подробиці

Проросійського блогера Шарія затримали за кордоном

5 травня 2022, 10:50 comments1438
Поділіться публікацією:

В Іспанії таки затримали Анатолія Шарія, що підтримує політику агресора. Блогер підозрюється в державній зраді, він тривалий час переховувався за кордоном. Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Анатолія Шарія затримали в Іспанії: подробиці

Анатолій Шарій, фото Вікіпедія

Відомо, що 4 травня затримання Шарія здійснили правоохоронні органи Іспанії у співпраці з СБУ, Офісом генпрокурора та міжнародними організаціями. Операція із затримання блогера була розроблена українцями.

Шарій підозрюється в злочинах, передбачених статтею 111 (державна зрада) та статтею 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. Підозру йому оголошено ще в 2021 році.

Вже є докази того, що проросійський Шарій своєю діяльністю шкодив національній безпеці України та попередньо він працював на замовлення іноземних структур. Експертні дослідження інтерв’ю та виступів А. Шарія вказують на те, що в його діях є ознаки злочинів проти державності України. Слідчо-оперативні заходи тривають.

Шарія будуть екстрадіювати до України, а затримали його по міжнародному ордеру. Інформацію підтвердив в ефірі представник президента у Конституційному суді, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. Процедура триватиме від 2 тижнів до місяця.

Як повідомляв портал "Коментарі", ДБР затримали пособників Іллі Киви у двох областях України, а екс-нардепу оголосили про підозру в державній зраді. Ілля Кива перебуває в росії та дає інтерв'ю, де підтримує агресію рф проти України. Довірені особи Киви затримані, тривають допити. Детективи з'ясовують, чи причетні вони до організації провокацій в Одесі 2 травня 2022 року. Одного затримано в Одеській області, іншого — в Закарпатській. Завданнями довірених осіб була підготовка та організація проплачених заходів, охорона депутатів ОПЗЖ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини