Головна Новини Суспільство Кримінал ДБР затримали пособників Іллі Киви: чим вони займалися
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР затримали пособників Іллі Киви: чим вони займалися

В Одеській та Закарпатській області правоохоронці викрили колаборантів

2 травня 2022, 11:51 comments1736
Поділіться публікацією:








Правоохоронці затримали двох поплічників підозрюваного у державній зраді Іллі Киви, що виїхав до росії та підтримує агресора. Про це повідомляють в прес-службі Державного бюро розслідувань (ДБР).

ДБР затримали пособників Іллі Киви: чим вони займалися

Затримання підозрюваних, фото ДБР

Довірені особи Киви затримані, тривають допити. Детективи з'ясовують, чи причетні вони до організації провокацій в Одесі 2 травня 2022 року.

Як з'ясувалося один із затриманих на замовлення Киви мав зібрати "тітушок" в Одесі для виконання "замовлення" представників забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" з організації провокацій в Одесі та інших населених пунктах. На цю довірену особу Киви покладалося завдання забезпечення участь завербованих громадян спортивної статури в проплачених антиукраїнських мітингах.

Іншого пособника екс-нардепа виявили на Закарпатті. У його обов'язки входило підбирати "охоронців" для представників партії "ОПЗЖ" в Одеській та Київській областях, коли ті будуть брати участь у проплачених масових заходах. Саме цей чоловік роздавав вказівки щодо дій на під час провокацій всім завербованим. За даними ДБР, відомо щонайменше про тридцять "тітушок", які "служили" на користь партії "ОПЗЖ" й отримували від них кошти за "роботу" та участь в масових заходах.

Наразі триває заочне розслідування справи, відкритої стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви. 6 березня генпрокурор повідомила про підозру народному депутатові в держзраді та публічних закликах до зміни меж території України заочно. За її інформацією, Іллю Киву оголосять в міжнародний розшук для екстрадиції та суду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини