Головна Новини Суспільство Кримінал Працівник ТЦК заробляв мільйони на ухилянтах: ДБР викрило схему
commentss НОВИНИ Всі новини

Працівник ТЦК заробляв мільйони на ухилянтах: ДБР викрило схему

ДБР виявило працівника ТЦК, який організував схему уникнення мобілізації для ухилянтів та заробив на ній мільйони гривень.

27 травня 2024, 14:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) виявили працівника Приморського районного ТЦК та СП Одеси, який створив схему для незаконного заробітку. Чоловік брав гроші у військовозобов’язаних, які хотіли уникнути мобілізації.

Працівник ТЦК заробляв мільйони на ухилянтах: ДБР викрило схему

ДБР викрило працівника ТЦК, який організував схему для ухилянтів. Фото з відкритих джерел

З липня 2023 року керівник ТЦК втручався в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних "Оберіг" та змінював інформацію про військовозобов’язаних так, що вони ставали непридатними для служби в армії.

ДБР виявили, що за майже рік такої діяльності було змінено дані про 138 людей. "Послуга" зі зміни даних, яка дозволяла уникати мобілізації коштувала 4,5-7 тис. доларів.

Таким чином, за інформацією ДБР викритий співробітник ТЦК зміг заробити щонайменше мільйон доларів, або близько 40 млн гривень.

Співробітники ДБР встановили усіх осіб, які скористались послугою. Найближчими часом ухилянти, які залишились в Україні, будуть доставлені до ТЦК для оновлення даних, проходження ВЛК та мобілізації.

Працівнику ТЦК висунули підозру за ч. 5 ст. 361 КК України, яка передбачає покарання 10-15 років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Одеському ТЦК жінка поскаржилась на чоловіка у військовій формі, який напав на неї та завдав їй кілька ударів милицями.  

Також "Коментарі" писали про випадок, коли в Одеській області люди у військовій формі схопили 14-річного підлітка затовкли його до автомобіля. Після того, як з'ясувалось, що хлопець неповнолітній, його відпустили за кілька кілометрів від дому. В Одеському ТЦК відреагували на інцидент.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 травня 2024, 14:05

Головне не йти по вертикалі щоб до Культової Особи не дійти.


Новини