Головна Новини Суспільство Кримінал Підлітка з Буковини судитимуть за «мінування» школи в столиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Підлітка з Буковини судитимуть за «мінування» школи в столиці

Неповнолітній мешканець Буковини надіслав хибне повідомлення про замінування школи в столиці, повідомляє прес-служба Чернівецької обласної прокуратури, тепер його судитимуть, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 18:03
Поділіться публікацією:

17-річного мешканця Буковини будуть судити за неправдиве повідомлення про замінування школи у столиці. За даними слідства, підліток направив на електронну пошту освітнього закладу у Києві листа про те, що школа замінована.

Підлітка з Буковини судитимуть за «мінування» школи в столиці

Підліток був учасником анонімних спільнот, які займалися "мінуваннями"

Працівники вибухотехнічної та кінологічної служб жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

"Особу "жартівника" встановили співробітники кіберполіції. Як з’ясувалось, хлопець – активний користувач анонімних спільнот у месенджерах, учасники яких надсилають хибні повідомлення про замінування закладів освіти та державних установ",
— повідомили у прес-службі Чернівецької обласної прокуратури.

Там відзначають, що в одному із таких месенджерів підліток вихвалявся про рандомне замінування школи.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області ДКП Нацполіції.

Окрім того, за інформацією "Коментарів" кілька днів поспіль невідомі масово "мінують" школи в Івано-Франківську. При перевірці навчальних закладів жодних вибухонебезпечних пристроїв не знайдено.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що дітиУкраїни та Карабаху гинуть від рекордного замінування територій.

Також "Коментарі" писали, що британець подолав 2 000 км з Лондона до Львова на велосипеді, аби зібрати гроші на розмінування України. В межах благодійної акції, іноземець поставив мету – зібратикошти на  фандрайзинговій платформі для розмінування української території. Чоловік був вражений тим, що від нерозірваних мін та снарядів в Україні потерпають невинні люди, часто – діти. Будучи батьком, Том вирішив якось допомогти у цій ситуації, й тому наважився на велоподорож. Аби, завдяки зібраним коштам, подбати про безпеку українських дітей в майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини