Головна Новини Суспільство Кримінал На Львівщині судитимуть двох працівників ТЦК, які катували та утримували чоловіків у військкоматі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Львівщині судитимуть двох працівників ТЦК, які катували та утримували чоловіків у військкоматі

Працівників ТЦК, які били, катували та незаконно утримували військовозобов'язаних чоловіків судитимуть.

22 лютого 2024, 14:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіс Генпрокурора та ДБР повідомили, що судитимуть двох працівників Самбірського ТЦК, які ймовірно били та незаконно утримували чотирьох чоловіків у військкоматі. Одному з них інкримінують незаконне позбавлення волі людини і катування, а іншому – бездіяльність військової влади.

На Львівщині судитимуть двох працівників ТЦК, які катували та утримували чоловіків у військкоматі

На Львівщині судитимуть працівників ТЦК. Фото з відкритих джерел

Прикордонники у вересні 2023 року затримали військовозобов’язаних чоловіків за спробу незаконного перетину кордону з Польщею. Затриманих доставили до ТЦК, щоб поставити їх на військовий облік. За повідомленням Офісу Генпрокурора потенційна втеча військовозобов'язаних викликала агресію з боку працівників ТЦК.

"Слідство встановило, що обвинувачені у вересні 2023 року упродовж кількох днів незаконно утримували чотирьох військовозобов’язаних, яких намагались змусити пройти ВЛК та мобілізуватись до ЗСУ. Вони зачинили чоловіків у кімнаті, погрожували, залякували і били", — зазначають в Офісі Генпрокурора.

У ДБР додають, що одного потерпілого протримали два дні у військкоматі, ще двох громадян тиждень, а четвертого затриманого тримали у приміщенні ТЦК 10 днів.

Наразі обвинувачені перебувають під домашнім арештом до результату рішення суду.

Нагадаємо, що за ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину доки її вину не буде доведено у суді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ДБР провело досудове розслідування інциденту побиття у військкоматі на Тернопільщині за яким судитимуть працівників ТЦК.

Також "Коментарі" писали, що у ТЦК назвали категорію громадян, яких точно не мобілізують.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини