Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ТЦК назвали категорію громадян, яких точно не мобілізують
commentss НОВИНИ Всі новини

У ТЦК назвали категорію громадян, яких точно не мобілізують

Майор Роман Істомін з Полтавського ТЦК розповів, кого військкомати не можуть мобілізувати на війну.

13 лютого 2024, 11:10 comments2337
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Полтавського ТЦК Роман Істомін розповів, що в Україні існує кілька військових обліків. За словами посадовця, українських громадян не будуть мобілізувати на війну, якщо він знаходиться в обліку призовників.

У ТЦК назвали категорію громадян, яких точно не мобілізують

Кого не мобілізують в Україні. Фото з відкритих джерел

Полтавська ОВА організувала брифінг щодо військового обліку, на якому речник Полтавського ТЦК майор Роман Істомін відповів на питання щодо мобілізації в Україні.

Істомін розповів, що військовий облік в Україні поділяється на три частини: облік призовників, військовозобов'язаних та резервістів. На облік призовників стають юнаки, яким виповнилось 17 років. При досягненні 27 років, чоловіки з обліку призовників мають звернутись до ТЦК та за результатами перевірки потрапити до обліку військовозобов’язаних.

Як пояснив Роман Істомін усі, хто молодше 27 років потрапляють під категорію громадян, яких не можуть мобілізовати. Однак вони можуть піти на війну добровільно.

"Лише у 27 років він може бути мобілізований принаймні згідно з чинним законодавством. За контрактом він може призиватися раніше, з 21 року. Лише у 27 років він взагалі потрапляє в облік, звідки призивають за мобілізацією. До цього не можуть призвати за мобілізацією фізично, тому що його немає у цьому обліку", — пояснив Істомін.

Речник ТЦК додав, що 27-річні громадяни, які раніше були в обліку призовників мають з’явитись до військкоматів, де медична комісія визначить їх рівень придатності за станом здоров’я. Якщо призовник придатний до служби, то він потрапить до обліку військовозобов’язаних.

Нагадаємо, що у Верховній Раді розглядають новий законопроєкт про мобілізацію, який передбачає зменшити призовний вік для мобілізації до 25 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ТЦК заявили, що 16-річні школярі мають приїхати в Україну та стати на військовий облік.

Також "Коментарі" писали про 19-річного студента, якого незаконно мобілізували та відправили на війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зеленский президент

14 лютого 2024, 17:44

Зачем пудрит мозги Истомин. После принятия закона, призывников не будет, "призов" отменяется. Будет базовая военная подготовка, поголовная, после которой либо мобилизация либо резервист (это как в высокоразвитой капиталистической стране - Израиле) Закалюжный профнепригоден!


Новини