Головна Новини Суспільство Кримінал Майже 900 катів українців на Київщині: правоохоронці встановили їх дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 900 катів українців на Київщині: правоохоронці встановили їх дані

СБУ встановила дані росіян, що катували цивільних в окупації

2 травня 2022, 15:06
Поділіться публікацією:

В прес-службі Служби безпеки України повідомляють, що перевіряються дані ще більше двох з половиною тисяч росіян до причетності їх у вбивствах, згвалтуваннях та катуваннях цивільних українців на території Київської області. Особисті дані 900 окупантів, що причетні до звірств та геноциду, вже встановлено.

Раніше прокурори оголосили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни 10 росіянам, що причетні до катування українців. Це військові 64-ї окремої мотострілецької бригади сухопутних військ зс рф

СБУ зібрала анкетні дані майже 900 російських загарбників та задокументувала докази їх злочинів. Робота з перевірки причетності інших окупантів триває. Слідчі та оперативники СБУ вже опитали майже сім тисяч свідків катувань українців та викрили ще близько 100 колаборантів.
Відому вам інформацію про воєнні злочини на Київщині повідомляйте за номером +38 096 928 93 89 (також можна писати у WhatsApp і Telegram).

Тим часом в Бучанському районі допомагають українським правоохоронцям французькі спеціалісти. Іноземці привезли ДНК-лабораторію та необхідним обладнання до Бучанського моргу. Роботу з прийому ДНК-аналізів в містян для їх порівняння із ДНК-профілями невпізнаних жертв розпочато.

В Офісі генерального прокурора повідомили про підозру у веденні агресивної війни проти України з метою порушення її територіальної цілісності (ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК України) російському генерал-полковнику Олександру Чайко, який керував діями окупантів під час наступу на Київ. Докази проти нього вже зібрані прокурорами.

Як повідомляв портал "Коментарі", довірені особи Киви затримані, тривають допити. Детективи з'ясовують, чи причетні вони до організації провокацій в Одесі 2 травня 2022 року.

Також ми писали, чому депутати хочуть запровадити реєстрацію геномної інформації українців.

Майже 900 катів українців на Київщині: правоохоронці встановили їх дані

фото Офісу генпрокурора



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини