Головна Новини Суспільство Кримінал Фінальна точка в убивстві Гонгадзе: що вирішив суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінальна точка в убивстві Гонгадзе: що вирішив суд

Олексій Пукач програв касацію і продовжить відбувати довічне ув'язнення

2 липня 2021, 17:28
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 2 липня, в Верховному суді України відбулося фінальне розгляд касаційних звернень Олексія Пукача, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Як інформує "УНІАН", вітчизняна Феміда залишилася на боці трагічно загиблого медійного працівника.

Фінальна точка в убивстві Гонгадзе: що вирішив суд

Засудженому за вбивство Гонгадзе Пукачу залишили в силі пожиттєвий вирок. Фото: Сегодня

Як відомо, Олексій Пукач є довічно засудженим за розправу над Гонгадзе. Чоловік намагався пом'якшити наявне покарання, подаючи касацію. Однак судді вирішили не задовольняти наявні позови від засудженого.

Цікаво, що при оголошенні судового рішення Пукач заявив, що не розуміє, чому Верховний Суд розпорядився саме так. Також засуджений відмовився від спілкування з журналістами, замість цього лише коротко переговоривши з адвокатами.

Нагадаємо, що Георгій Гонгадзе був одним із найвідоміших українських журналістів наприкінці 90-х. Восени 2000 року чоловік безслідно зник, його пошуки велися близько двох місяців. Як виявилося, Гонгадзе був обезголовлений: його тіло кинули в лісі, а голову забрали. До слова, череп журналіста був виявлений лише через довгих дев'ять років.

Також відзначимо, що перший резонансний суд над вбивцями Гонгадзе закінчився через вісім років після трагедії — в березні 2008 року. Тоді трьом колишнім правоохоронцям Миколі Протасову, Валерію Костенку та Олександру Поповичу було оголошено вирок про визнання їх винними у розправі над журналістом. Їх відправили за ґрати на 12-13 років.

Суд над Олексієм Пукачем закінчився ще пізніше — у 2013 році. Тоді колишньому генералу МВС повідомили про довічне ув'язнення. Весь цей час він вважав рішення суду несправедливим і намагався його оскаржити.

До слова, імена людей, які замовили вбивство Георгія Гонгадзе, до цих пір не встановлені.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому справа екс-судді Миколи Чауса може, у підсумку, перетворитися на "справу Гонгадзе". Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, коли і де Гонгадзе увічнили за допомогою меморіальної дошки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини