Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Через 20 років з дня вбивства Гонгадзе: у Києві відкриють меморіальну дошку
commentss НОВИНИ Всі новини

Через 20 років з дня вбивства Гонгадзе: у Києві відкриють меморіальну дошку

Київська влада прийняла рішення увічнити пам'ять убитого за резонансну правду журналіста

15 вересня 2020, 17:27
Поділіться публікацією:

У річницю зникнення та вбивства українського журналіста і засновника газети "Українська правда" Георгія Гонгадзе в центрі Києва з'явиться меморіальна табличка на згадку про нього. Про це повідомляє видання "Стопкор", посилаючись на прес-службу КМДА.

Через 20 років з дня вбивства Гонгадзе: у Києві відкриють меморіальну дошку

Ініціативу щодо відкриття пам'ятного знака проявив Департамент по збереженню культурної спадщини в Київській державній міській адміністрації. Табличка з'явиться на Хрещатику.

Відзначимо, що 16 вересня буде рівно 20 років з тих пір, як відомий тоді в Києві журналіст Гонгадзе пішов зі свого будинку на роботу, і більш не повертався. Лише 2 листопада в Таращенском районі в лісі було виявлено обезголовлене тіло, і експертиза підтвердила, що воно належить Георгію.

Смерть журналіста викликала справжній вибух в українському суспільстві, який був переконаний, що саме провокаційний і компрометуючий матеріал, зібраний Гонгадзе проти тодішнього президента Леоніда Кучми і його адміністрації, став приводом, щоб "замовити" журналіста.

Українці почали масово виходити на вулицю з гаслом "Кучму геть!", Що серйозно вдарило по рейтингу чинного президента і фактично звело нанівець його шанси балотуватися на третій термін. Вимоги провести об'єктивне розслідування і покарати вбивць Гонгадзе стали надходити в адміністрацію Кучми не тільки від представників опозиції, а й від міжнародних делегатів усіх рівнів.

Тіло Георгія Гонгадзе було поховано в березні 2016 року. У нього залишилася дружина, мати і двоє дітей, а також видавництво, яке залишається одним із найавторитетніших в Україні до сих пір.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вдова Георгія Гонгадзе Мирослава почала писати мемуари, присвячені життю і роботі її чоловіка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини