Головна Новини Суспільство Кримінал Досудове розслідування у справі Тупицького завершено: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Досудове розслідування у справі Тупицького завершено: що відомо

Ексголові Конституційного суду України Олександру Тупицькому готують обвинувальний акт

18 травня 2021, 14:07
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань (ДБР) завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього голови Конституційного суду України (КСУ) Олександра Тупицького. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Досудове розслідування у справі Тупицького завершено: що відомо

Олександр Тупицький. Фото: 24tv.ua

Тупицького підозрюють у неправдивих свідченням зі штучним створенням доказів захисту та підкупі свідка з метою відмови від надання показань за ч. 2 ст. 384 та ст. 386 Кримінального кодексу України

У жовтні 2018 року підозрюваний в інтересах колишнього голови Вищого господарського суду України, який наразі у розшуку, підкупив свідка, вважають слідчі. Тупицький намагався домогтися цим відмови від його показань або неправдивих свідчень. Справа стосувалась кримінального провадження щодо захоплення "Зуївського енергомеханічного заводу.

"Упродовж 2018-2019 років підозрюваний неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину", — заявили в Офісі генпрокурора.

У прокуратури тепер достатньо доказів для складання обвинувального акту, зазначили в відомстві. Стороні захисту надали доступ до матеріалів досудового розслідування.

Нагадаємо, наприкінці березня президент України Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича про призначення суддями КСУ Тупицького та Касмініна.

Позбавлений статусу судді Олександр Тупицький подав позов про оскарження рішення президента України. 

Портал "Коментарі" дізнався в експертів, як ситуація з протистоянням Офісу президента та голови КСУ може розвиватися далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини