Головна Новини Суспільство Кримінал Брата судді Вовка спіймали на хабарі: як відреагувала Генпрокуратура
commentss НОВИНИ Всі новини

Брата судді Вовка спіймали на хабарі: як відреагувала Генпрокуратура

Під час обшуків агенти НАБУ виявили у Зонтова понад 130 млн грн готівки

7 квітня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Офіс Генпрокурора та антикорупційні держструктури оголосили "війну з хабарництвом". Одним із перших під опалу потрапив адвокат Юрій Зонтов, який виявився близьким родичем (братом) глави скандально відомого окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. За повідомленням Генпрокурора Ірини Венедиктової, Зонтову і його колезі, нібито затриманим на хабарі, видані повідомлення про підозру.

Брата судді Вовка спіймали на хабарі: як відреагувала Генпрокуратура

При обшуках агенти НАБУ вилучили понад 3,7 млн доларів. Фото із відкритих джерел

У національному антикорупційному бюро повідомляють, що напередодні двоє адвокатів були спіймані при спробі передачі їм незаконно зароблених грошей. Агенти організації підкреслюють, що ці фінанси нібито збиралися передати в ОАСК, для подальшого розподілу між суддями.

Подібний розвиток подій підтверджує і Генпрокурор. За словами Венедиктової, 100 тис. доларів нібито повинні були "допомогти суддям прийняти правильне рішення". Справа, що мала розглядатися, нібито стосувалося ліквідації неназваного товариства.

При обшуку будинку Зонтова було виявлено чимало цінностей і значна сума кешу в іноземній валюті. Ірина Венедиктова розповіла, що були вилучені і євро, і фунти стерлінгів, і рідні українцям гривні. Більше ж усього грошей зберігалися в доларах — агенти НАБУ виявили понад 3,7 млн у цій валюті.

Деякі подробиці даного інциденту розповів і журналіст Юрій Бутусов. Спираючись на інформацію із особистих джерел, Бутусов стверджує, що гроші, які зберігалися у квартирі, що потрапила під обшук, належали також і самому судді ОАСК Павлу Вовку. При цьому житло не було зареєстровано на нього або членів його сім'ї — документи оформлені на неназвану адвокатесу.

Варто відзначити, що Бутусов також нагадав, що Юрій Зонтов був не тільки адвокатом, а й обіймав посаду заступника голови управління вітчизняною Служби зовнішньої розвідки. Це викликає у журналіста питання про те, як до такої поведінки підлеглого відносяться в СЗР і чи дійсно ніхто не знав про те, що відбувається.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чим може закінчитися протистояння влади і іншого вельми обговорюваного українцями суду — КСУ. Варто відзначити, що суддю Олександра Тупицького так і не дочекалися на черговому судовому засіданні у його справі. Про причини вдасться дізнатися в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини