Головна Новини Суспільство події Тупицький знову не прийшов на суд з обрання йому запобіжного заходу: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Тупицький знову не прийшов на суд з обрання йому запобіжного заходу: що сталося

За словами адвоката відстороненого судді, у його матері загострилася важка хвороба

7 квітня 2021, 12:09
Поділіться публікацією:

Глава Конституційного суду Олександр Тупицький, якого президент Володимир Зеленський відсторонив від посади своїм указом, вдруге не з'явився в суд із обрання запобіжного заходу. У зв'язку з цим засідання Печерського районного суду перенесено на 15 квітня, пише "Українська правда".

Тупицький знову не прийшов на суд з обрання йому запобіжного заходу: що сталося

Олександр Тупицький - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що адвокат відстороненого Тупицького просив відкласти розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу через те, що у матері судді загострилося важке захворювання, яке несе реальну загрозу її життю. У зв'язку з цим відсторонений очільник КСУ близько 6 ранку "разом із державною охороною вирушив до міста Черкаси, де живе мати".

Правозахисник також запевнив суд, що його підопічний готовий з'явитися на судове засідання в будь-який день після 14 квітня. Дану заяву адвокат пояснив тим, що 12 квітня в КСУ буде проведено засідання, присвячене питанню звільнення Тупицького, наступного дня Верховний суд повинен розглянути оскарження Тупицьким свого звільнення, а 14 квітня Голосіївський суд проведе розгляд справи про адміністративні порушення. Правозахисник відстороненого голови КСУ запевнив, що присутність його підзахисного є обов'язковим на всіх перерахованих засіданнях.

Нагадаємо, що раніше експерти розповіли "Коментарям", до чого може привести протистояння частини КСУ і Офісу президента. Експерти вважають, що суд повинен приймати справедливі рішення. І українцям байдуже, як влада цього доб'ється. Тому в протистоянні фактично суддівської касти і президента народ, природно, підтримає главу держави. Тому що за нього голосували на виборах. А хто і як призначає суддів — більшості не зовсім зрозуміло. Зате зрозуміло інше — знайти справедливість в українському суді буває дуже непросто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини