Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Український мультфільм зібрав рекордну сумму
commentss НОВИНИ Всі новини

Український мультфільм зібрав рекордну сумму

Мультфільм продали у понад 20 країн

7 березня 2023, 11:27
Поділіться публікацією:

Український мультфільм "Мавка. Лісова пісня" за перший вікенд зібрав рекордні для українського кінематографу 25 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі".

Український мультфільм зібрав рекордну сумму

Українська "Мавка" зацікавила 20 країн

Мультфільм продали у понад 20 країн, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Чехія, Болгарія, Норвегія, Данія, Швеція, Фінляндія, Греція тощо.

"Мавка. Лісова пісня" – другий повнометражний мультфільм української студії "Animagrad", створений за мотивами драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня", а також на основі українських міфів і традицій. 

"Лісова пісня" — віршована п'єса в трьох діях Лесі Українки. П'єса написана в 1911 році у місті Кутаїсі, вперше була поставлена 22 листопада 1918 року в Київському драматичному театрі. Твір є одним з перших прообразів фентезі в українській літературі. Головні персонажі твору — Лукаш та Мавка. Мавка або лісова русалка — це істота української міфології, близька до русалки, в образі гарної оголеної дівчини з довгим розпущеним волоссям. Згідно з народними повір'ями, на мавок перетворюються душі утоплениць та дівчаток, померлих без хрещення.

Тим часом, кримські санаторії окпанти готують до хвилі біженців, рашистам пообіцяли премії за кожен кілометр захопленної української території, а в Австрії відреагували на ідеї миру з Росією в обмін на територіальні поступки. Голова австрійського МЗС Шалленберг зазначив, що Росія сьогодні розраховує виключно на силу і сподівається на полі бою досягти все, що раніше задекларувала, тому безглуздо було б вважати, що Україна має поступитися і відмовитися від своїх законних територій. Водночас, австрійський дипломат все ще вважає, що не можна вводити заборону на в'їзд до Європи для всіх громадян РФ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Степан

9 березня 2023, 14:35

А ми ото книгу на віоліті придбали, читаємо з сином. Потім вже мульт глянемо


Новини