Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Україна отримала від США давню зброю, яку раніше вкрала Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала від США давню зброю, яку раніше вкрала Росія

Україні повернули вкрадені артефакти, які були вивезені до Росії, а потім направлені в Сполучені Штати.

14 березня 2023, 19:45 comments1333
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати повернули історичні та культурні артефакти Україні. Давня зброя була вивезена з території України до Росії, а звідти посилками доставлено до США. Завдяки співпраці міжнародних дипломатів та Департаменту внутрішньої безпеки США українська спадщина повернулась. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Посольства України в США.

Україна отримала від США давню зброю, яку раніше вкрала Росія

Українські давні мечі. Фото: Посольство України в США

10 березня українське посольство в Сполучених Штатах разом з офіційними особами США та України провели церемонію передачі вкрадених українських артефактів.

"Російські окупанти цілеспрямовано викрадають та вивозять з України історичні та культурні артефакти, намагаючись позбавити Україну ідентичності", — передає слова Оксана Маркарової Посольство України в США.

Серед виявлених археологічних предметів була зброя з території України різних періодів. До України повернули скіфські мечі акінаки датовані близько 6-5 ст. до н. е, шаблі половців часів Київської Русі, а також шліфовану сокиру, якій понад 4 тис. років.

З початку липня 2022 року Департамент внутрішньої безпеки США затримав кілька вантажів історичних та культурних артефактів, які могли походити з території України. Вантаж без потрібної документації для антикварних  чи археологічних предметів був відправлений з Краснодарського краю Російської Федерації. Загалом американським органам вдалось затримати близько 20 посилок. Після проведення експертиз та консультацій з міністерством культури України, підтвердились здогадки, що це українські пам’ятки. Як повідомляє посольство України в США, передача мечів це тільки перша частина повернення давньої зброї, яку вкрали росіяни.

Україна отримала від США давню зброю, яку раніше вкрала Росія - фото 2

Раніше портал "Коментарі" писав про українську Мрію: життя і смерть найбільшого літака у світі.

Також "Коментарі" повідомляли про безглузду причину для початку війни: військовий конфлікт через футбольний матч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини