Головна Новини Суспільство історія Безглузді причини для початку війни: Війна через футбольний матч
commentss НОВИНИ Всі новини

Безглузді причини для початку війни: Війна через футбольний матч

У 1969 році військовий конфлікт між Сальвадором та Гондурасом спричинив футбольний матч.

11 березня 2023, 23:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін почав повномасштабне вторгнення заявивши, що головною ціллю війни в Україні є демілітаризація та денацифікація, які нібито загрожують Росії. Проте у світовій історії знайшлось ще кілька випадків безглуздих причин для початку війни. Один з них це війна, яка виникла через футбольний матч.

Безглузді причини для початку війни: Війна через футбольний матч

Сальвадор та Гондурас почали війну через футбольний матч. Фото з відкритих джерел

У 1969 році між Гондурасом та Сальвадором були суперечності через прикордонні території, які країни не могли розділити. Також країни потерпали від економічних труднощів, а їх лідери були військовими.

Саме з такими проблемами ці дві команди зійшлись у протистоянні за єдине місце у кваліфікації Чемпіонату світу 1970 року. Один матч виграла команда Сальвадору, інший – Гондурас. За тодішніми правилами ЧС було вирішено зіграти третій матч, у якому перемогу здобули гравці збірної Сальвадору.

Це стало початком масових пограбувань магазинів та компаній, що належали сальвадорцям у Гондурасі. Як наслідок уряд Сальвадору припинив дипломатичні відносини з сусідньою країною 27 червня, а 14 липня прийняв рішення про вторгнення. Причина була "захист своїх громадян".

Військовий конфлікт тривав шість днів. За такий короткий час у війні загинуло понад 2 тис. людей з обох сторін. А команда Сальвадору, яка все ж потрапила на Чемпіонат світу програла усі свої три матчі, не забивши жодного голу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що провокація Усика спрацювала. Жадібний боксер погодився на бій за титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Також "Коментарі" писали про колишнього футболіста, який став популярною зіркою фільмів для дорослих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини