Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У ВООЗ заявили про стійкі до вакцин штами COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ заявили про стійкі до вакцин штами COVID

Спеціаліст організації попередив про можливу появу нових мутацій

3 червня 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Спеціальний посланник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із боротьби з коронавірусною пандемією доктор Девід Набарро заявив про можливу появу мутацій COVID-19, стійких до існуючих препаратів для вакцинації. Про це повідомляє видання РБК-Україна, посилаючись на Sky News.

У ВООЗ заявили про стійкі до вакцин штами COVID

У ВООЗ заявили про стійкі до вакцин штами COVID - фото з відкритих джерел

"Поки я не думаю, що ми маємо якісь — то стійкі до (чинних — ред.) вакцин штами хвороби, але вони майже напевно рано чи пізно з'являться", — попередив фахівець.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я з більшою уважністю стежать за поширенням чотирьох штамів коронавірусного захворювання. Серед них і нещодавно виявлена мутація із В'єтнаму. За словами представника ВООЗ Марії ван Кхеркове, різновид нового коронавірусного штаму вже добре відома експертам. Ця мутація вірусу "народилася" через "зустріч" британського та індійського штамів. Відзначається, що "в'єтнамський" штам куди небезпечніше своїх попередників. Все тому, що він легше і швидше поширюється повітряним шляхом, а, відповідно, є більш заразним.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що розвідка Сполучених Штатів Америки дізналася нову інформацію про походження коронавірусу. Крім того, в повідомленні наголошується, що американська розвідка має у своєму розпорядженні нові й ще не досліджені дані, які пов'язані з джерелом пандемії коронавірусу. Поки інформацію, яку дізналися спецслужби, не розголошують. Для того, щоб переконатися, яким чином поширився коронавірус, розвідка використовує дуже сильні комп'ютерні потужності.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини