Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Скільки українців спілкуються виключно російською мовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців спілкуються виключно російською мовою

Соціологічне дослідження показало, скільки українців розмовляє російською мовою у 2023 році.

30 серпня 2023, 17:00 comments1774
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні 9% українців спілкується виключно російською мовою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження соціологічної групи "Рейтинг", яке відбулось в середині серпня.

Скільки українців спілкуються виключно російською мовою

Скільки українців спілкуються виключно російською мовою. Фото з відкритих джерел

В соціологічному досліджені компанії "Рейтинг" 60% опитаних вказали, що спілкуються у побуті українською мовою. 9% обрали, що розмовляють виключно російською. Ще 30% опитаних зазначили, що використовують у побуті як українську, так і російську мови.

Респондентів також просили вказати, яка для них мова є рідна. Виявилось, що в Україні російська мова є рідною для 16% населення, а українська для 82% українців.

Серед українських біженців, які опинились за кордоном 70% зазначили, що вважають рідною мовою українську, однак у спілкуванні більшість використовує обидві мови, або російську.

Цікаво, що серед ознак патріотизму українці на перше місце поставили донати та волонтерство – 46%, а на другому опинилась українська мова – 45%. Близько третини опитаних вказали, що до ознак патріотизму відносяться служба на фронті та залишитись в Україні, працювати і вести бізнес під час війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці змінили ставлення до святкування Дня Незалежності України. Результати соціологічного дослідження свідчать, що День Незалежності став третім за популярністю святом.

Також "Коментарі" писали, скільки українців йдуть у бомбосховище під час повітряної тривоги. Дослідження показало, що такі рекомендації виконує меншість жителів України. Найбільше українців нічого не роблять під час повітряної тривоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини