Головна Новини Суспільство події В українців кардинально змінилось ставлення до Дня Незалежності – результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців кардинально змінилось ставлення до Дня Незалежності – результати опитування

Українці змінили ставлення до святкування Дня Незалежності України.

23 серпня 2023, 12:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні значно зросла важливість Дня Незалежності. 63% українців вважають цей день найважливішим чи найбільш улюбленим святом, а абсолютна більшість – 89% підтримують Незалежність України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження КМІС.

В українців кардинально змінилось ставлення до Дня Незалежності – результати опитування

Українці змінили ставлення до святкування Дня Незалежності України

Згідно з опитуваннями в Україні завжди був високий рівень підтримки незалежності, однак в останні роки він тільки збільшився. У 2013 році незалежність України підтримували 81% опитаних, а через 10 років у 2023 році цей показник становить 89%.

Також впав протилежний показник – не підтримка незалежності. У 2013 він був на рівні 16%, а зараз 1% респондентів не підтримують незалежність. 

В українців кардинально змінилось ставлення до Дня Незалежності – результати опитування - фото 2

Однак найбільш кардинальні зміни відбулись з самим святом День Незалежності. 10 років тому найбільш важливим чи найулюбленішим його називали 12% опитаних, а зараз 63%. Таким чином День Незалежності поступається за популярністю лише релігійним святам Різдву – 69%, та Великодню – 70%. Помітно, що найбільші зміни відбулись у сприйнятті Дня Незалежності України після повномасштабного вторгнення Росії.

В українців кардинально змінилось ставлення до Дня Незалежності – результати опитування - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи святкують українці день народження під час війни. Соціологічне дослідження вказало скільки українців святкує день народження під час війни та як саме його проводить.

Також "Коментарі" писали, що в Сполучених Штатах зросла кількість людей, які підтримують поставки зброї Україні – результати опитування. Найбільше постачання зброї підтримують американці демократичних поглядів, однак серед республіканців цей показник вище 50%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини