Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Мер Одеси проти знесення пам’ятників Пушкіну: розповів, куди поставить демонтований постамент Катерині II
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Одеси проти знесення пам’ятників Пушкіну: розповів, куди поставить демонтований постамент Катерині II

Геннадій Труханов не підтримує демонтаж пам'ятників Пушкіну та Воронцову. Мер Одеси пояснив, що ці скульптури потрібні для міста.

9 липня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міський голова Одеси Геннадій Труханов відреагував на дискусії щодо знесення постаментів генералу Михайлу Воронцову та російському письменнику Олександру Пушкіну. За словами мера Одеси, пам’ятники цим російським діячам потрібні місту.

Мер Одеси проти знесення пам’ятників Пушкіну: розповів, куди поставить демонтований постамент Катерині II

Мер Одеси Геннадій Труханов. Фото з відкритих джерел

Геннадій Труханов в інтерв’ю "Укрінформу" висловив свої думки щодо пам’ятників Олександру Пушкіну та Михайлу Воронцову заявивши, що проти їх демонтажу.

"На мою думку, пам’ятники Пушкіну та Воронцову потрібні місту. Я проти того, щоб їх зносити, тому що я – одесит, тут народився. Пам’ятник Пушкіну взагалі встановили за кошти громадян. Не дарма він стоїть спиною до будівлі мерії, а обличчям – до бульвару, до людей", — сказав Труханов.

Мер Одеси пояснив, що він виступає проти знесення пам'ятника Пушкіну, адже той став частиною історії України та світу.

"Коли мені кажуть, що Путін вдягнув у військові мундири Пушкіна та все, що пов’язане з культурою, – це неправильно. На жаль, ми не можемо зараз запитати ані в Пушкіна, ані у Воронцова, чи підтримали б вони війну. Але Пушкін – частина нашої історії та світової культури. Якщо ми приберемо його постамент в Одесі, ним не перестануть захоплюватися у Франції, Англії чи Італії", — наголосив Труханов.

Геннадій Труханов також прокоментував демонтаж пам’ятника Катерині II у 2022 році. За його словами пам’ятник російські імператриці не могли залишити, адже "громадськість стримувати було вже важко", а постаменту загрожувало руйнування. Труханов розповів, що планує створити парк "Імперського та радянського минулого", куди перенесе пам’ятник Катерині II.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території України встановили пам'ятник колаборанту.

Також "Коментарі" писали про те, що військові різко негативно відреагували на нагороду для мера Одеси Геннадія Труханова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини