Головна Новини Суспільство Війна з Росією На території України поставили пам'ятник відомому колаборанту
commentss НОВИНИ Всі новини

На території України поставили пам'ятник відомому колаборанту

Рік тому Кирило Стрємоусов загинув в автокатастрофі на Херсонщині

10 листопада 2023, 00:01
Поділіться публікацією:

На річницю загибелі в автокатастрофі відомого колаборанта Кирила Стрємоусова, його соратники по зрадницької діяльності відкрили йому пам'ятник у Криму, у Сімферополі. Про це повідомляють "Коментарі".

На території України поставили пам'ятник відомому колаборанту

Пам'ятник колаборанту Стрємоусову

У відкритті пам'ятника заступнику окупаційної Херсонської військово-цивільної адміністрації прийняли голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов та окупаційні запорізький та херсонський "губернатори" Балицький та Сальдо.

Нагадаємо, що після початку вторгнення Росії в Україну в 2022 році та наступної російської окупації Херсонської області, будучи проросійським активістом, Стрємоусов підтримав дії РФ і на початку березня сформував колабораціоністський Комітет порятунку за мир та порядок. 26 квітня 2022 року він оголосив себе заступником голови Військово-цивільної адміністрації Херсонської області. На цій посаді розпорядився заблокувати на території Херсонської області сервіси Google, YouTube та Viber, а також збирався заблокувати Facebook та Instagram. А 30 серпня опублікував відеозвернення з критикою того, як українські канали та ЗМІ висвітлювали контрнаступ ЗСУ під Херсоном. Журналісти Російської служби Бі-бі-сі, що вивчили відео, дійшли висновку, що записано воно було в п'ятизірковому готелі Mariott у Воронежі. 17 жовтня він випустив відео, в якому заявив, що "вже скоро по всій планеті Земля пройдуть народні референдуми возз'єднання з Росією". У прочитаному ним вірші говорилося, що до Росії слід приєднати, серед іншого, Чехію, Польщу, Угорщину та Румунію. 28 вересня з рук окупаційного голови Криму Сергія Аксьонова отримав російський паспорт.

Згідно з офіційною версією, він загинув у ДТП за 8 кілометрів від Нової Каховки, того ж дня, коли було оприлюднено наказ міністра оборони Росії про залишення міста Херсон та відступ російських збройних сил на лівий берег Дніпра. Похований у Сімферополі.

Тим часом, російська актриса зі "Сватів" зробила божевільну заяву про "дружбу народів".

В Україні залишилося лише два мільярдери.

А на конкурсі "Міс Всесвіту" намагалися "помирити" українку та росіянку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини