Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Майстри з Петриківки оригінально розмалювали військовий гелікоптер (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Майстри з Петриківки оригінально розмалювали військовий гелікоптер (ВІДЕО)

Незвичайний орнамент дуже сподобався військовим та порадував наших захисників.

8 січня 2023, 22:18 comments1023
Поділіться публікацією:








Майстри петриківського розпису із селища Петриківка на Дніпропетровщині прикрасили військовий гелікоптер та спорядження для бійців ЗСУ. Ідея прикрасити гелікоптер виникла після того, як бійці відвідали Петриківську громаду.

Майстри з Петриківки оригінально розмалювали військовий гелікоптер (ВІДЕО)

Петриківський розпис вертольота/ Фото ілюстраційне

Про це повідомив у своїх соціальних мережах голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

"Наші майстри з Петриківки розмалювали військовий гелікоптер і спорядження для бійців ЗСУ. Виглядає це круто! І надбання нашого народу. Ідея прикрасити гелікоптер виникла, коли бійці відвідали Петриківську громаду. Вони побували на екскурсії та взяли участь у майстер-класах з Петриківського розпису", зазначив Микола Лукашук.

Нагадаємо, що Петриківський розпис або Петриківка — це український декоративно-орнаментальний народний живопис, який сформувався у Дніпропетровській області у селищі Петриківка, звідки і походить назва цього виду мистецтва. Окремі речі з візерунками у стилі петриківського розпису збереглися ще з XVIII ст. Однак у сучасному розумінні цей напрямок сформувався наприкінці XIX століття — на початку XX століття.

Вже 5 грудня 2013 року петриківський розпис був включений до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у Чорнобилі виявили незвичайного звіра (ФОТО). Багато хто досі думає, що територія навколо Чорнобильської АЕС — це безлюдна пустка і місце постапокаліптичного запустіння.

Читайте також: У мережі показали одну з найкривавіших російських тортур у Херсоні (ВІДЕО). Поруч із катовою камерою було виявлено стихійне поховання, в якому знаходилися тіла понад 35 людей. Передбачається, що через знайдену тортуру "проходили" жінки і навіть діти




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини